Henriette Steenstrup får allergisk reaksjon mot Ikea-hylla

– Seriøst, dette er ikke tull, jeg kan havne på Volvat! 

Skuespiller og komiker Henriette Steenstrup er etterkommer etter eidsvollsmann Paul Steenstrup. Han var mellom annet kjent for sin kreativitet og temperament. 

I kveldens program av «De utvalgte» prøver programlederne Solveig Kloppen og Hans Olav Lahlum å se om det finnes noen likheter mellom de to.

Har Henriette noen av særtrekkene hennes forfar var kjent for, og hvordan står det til med tålmodighet og hissighet?

Se også video: Her får Hans Olav Lahlum opplæring i sexy burleskdans

Hater Ikea-hyller

Paul Steenstrup var ingeniør i sjel og sinn, derfor vil programlederne teste hvordan det står til med ingeniørkunnskapene til Henriette. Dette gjør de ved å få henne til å sette sammen en IKEA-bokhylle.

– Nei, nei, nei. Jeg hater hyller fra Ikea, sier Henriette i forkant. 

Selv har komikeren ikke lagt opp noen strategi på forhånd for å sette sammen hylla. 

– Jeg bare gjør som jeg pleier. Jeg bare går rett på, så får det bli som det blir, sier hun lattermild. 

ALLERGISK REAKSJON: Henriette Steenstrup støter på uventede problemer når hun skrur sammen Ikea-møbler.
ALLERGISK REAKSJON: Henriette Steenstrup støter på uventede problemer når hun skrur sammen Ikea-møbler.

Får utslett

Henriettes frustrasjon over Ikea kommer fort til uttrykk gjennom litt kjefting og smelling under monteringen. Lahlum virker ikke helt imponert over hennes tekniske ferdigheter.

– Han Paul var en riktig dyktig og kreativ ingeniør, skjønner du, så det var noe som lå i familien den tiden, slår Lahlum fast. 

At bokhyllen er laget av bjørkfiner skal imidlertid vise seg å bli enda et problem for Henriette, som er veldig allergisk mot bjørk. 

– Jeg er allergisk mot bokhylla! Det er sant. Se! Jeg reagerer. Seriøst, det er ikke tull. Jeg er veldig allergisk mot bjørk. Helt seriøst, jeg kan kanskje havne på Volvat. Herregud for en lettelse, nå har vi jo funnet ut at jeg er allergisk mot bjørkproduktene deres, sier hun opprørt.

Anstrengt Sverige-forhold

Kloppen og Lahlum kan dermed oppsummere med visse likheter mellom de fjerne slektningene.

– De er jo ganske kreative, og har relativt kort lunte begge to. Han var motstander av svenskepartiet, altså unionspartiet. Han ønsket et samarbeid med Danmark fremfor med Sverige. Så hvor kommer IKEA fra? Så jeg tror jeg kan konstatere et litt anstrengt forhold til Sverige. 

Se «De utvalgte» på TV 2 onsdag klokken 21.40!