Karn (21) danket ut 600 jenter - ble årets Det Nye-jente

– Det føles vanvittig godt å vinne.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I høst har jakten på Norges «Det Nye-jenta» pågått, og nå er det endelig avgjort.

Karn Fjørtoft Kjerstad (21) stakk av med hele seieren, etter å ha danket ut 600 håpefulle jenter.

– Det føles vanvittig godt å vinne, og ikke minst litt surrealistisk! Jeg hadde aldri drømt om å være den som fikk komme på coveret og blogge med Det Nye, så det gjør meg utrolig glad, bedyrer hun overfor TV2.no.

Les også: Ida Emilie (23) lar ikke sykdommen komme i veien for motedrømmen

 

Kreativitet, stil og engasjement

Motebladet Det Nye etterlyste Norges nye it-jente tidligere i vår, og hundrevis av jenter viste sin interesse.

Men Det Nye-jenta har ikke vært en tradisjonell modellkonkurranse. Et pent smil og utstråling er en fordel, men vel så viktig har det vært at it-jenta kan inspirere andre gjennom sin kreativitet, stil og sitt engasjement.

Dét kan tydeligvis Karn, som driver bloggen Urban Auburn, studerer medisin i Bergen og er salgsmedarbeider i Filippa K.

Les også: – Håper å ta henne med meg på hotellrommet i kveld

– Stresset til tider

Men å komme til topps i konkurransen har vært både tøft og utfordrende.

– Det mest utfordrende for meg var å gjøre ting jeg aldri har gjort før på en god og gjennomført måte - og ikke minst med tidsfrist! Jeg er opptatt av at det jeg leverer skal være bra og at jeg kan stå inne for det, så da ble jeg litt stresset til tider. Men det gikk jo så bra med alt til slutt, og det var kjempegøy, forteller Karn.

Les også: Marit (16) har flere Instagram-følgere enn Jenny Skavlan

 

– Har det vi har vært ute etter

Det ligger mange superlativer i juryens begrunnelse på hvorfor Karn er en verdig vinner.

– Karn har en veldig spesiell utstråling, som man merker godt på bilder og når man er sammen med henne. Hun har det vi har vært ute etter, om at hun er veldig flink til å ta bilder og har en fin blogg. Samtidig har hun en unik personlig stil som er lett å kjenne igjen. Det er hennes signatur, og den er inspirerende. Så er hun en smart og seriøs jente, som jobber hardt for det hun vil oppnå - det er en kul side ved henne. Det var tre kjempeflinke finalister som representerte forskjellige ting i konkurransen, men Karn trakk det lengste strået, sier Mari Midtstigen, redaktør i Det Nye.

– Bygge et navn

21-åringen meldte seg hovedsaklig på for å få mer blest rundt bloggen sin, og seieren i Det Nye-jenta er et stort skritt på veien.

– Seieren betyr både mye for meg som person, men også for bloggen min - spesielt med tanke på lesere, oppmerksomhet og at jeg bygger meg et navn som kanskje folk kommer til å begynne å legge merke til etter hvert, og det er veldig gøy, sier hun.