BEST I VERDEN: Kevin Durant ble kåret til årets spiller i NBA, og ble hyllet som verdens beste basketspiller av lagkameratene. (AP Photo/Sue Ogrocki)
BEST I VERDEN: Kevin Durant ble kåret til årets spiller i NBA, og ble hyllet som verdens beste basketspiller av lagkameratene. (AP Photo/Sue Ogrocki)

Dette er årets beste spiller i NBA

Kevin Durant knuste LeBron James i kåringen.

Det har vært mye debatt under sesongen om hvem som har fortjent å bli årets spiller i NBA av Kevin Durant og LeBron James.

Durant har hatt en eventyrlig sesong, men hver gang opinionen har vippet i hans retning, har «King James» slått til med en utenomjordisk kamp.

Men da stemmene ble talt opp var det ingen tvil.

Durant fikk 119 førsteplasstemmer, mens James måtte ta til takke med seks. Dermed måtte James gi fra seg tronen. Han var blitt kåret til NBAs mest verdifulle spiller (MVP) de to siste sesongene, og fire av de fem siste årene.

– Jeg har stor respekt for ham, og han fortjener det. Han har hatt en stor MVP-sesong, var James' kommentar.

Durant hadde 41 strake kamper med over 25 poeng, noe som er tredjelengst i NBA-historien. Han hadde 14 kamper med 40 eller flere poeng. Med et snitt på 32 poeng per kamp ble han toppscorer i grunnspillet for fjerde gang på fem sesonger. 

– Han har vært den mest stabile spilleren hele sesongen. Han har gjort en stor jobb med å lede oss dit vi er nå. Han har praktisk talt tatt et steg foran alle andre i ligaen og vist at han er den beste spilleren i verden, skryter lagkamerat i Oklahoma City Thunder Russell Westbrook.