PÅ VEI OPP IGJEN: Tromsø topper 1. divisjon og styrer mot opprykk, men først må de ta seg av Finnsnes i cupen.
Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix
PÅ VEI OPP IGJEN: Tromsø topper 1. divisjon og styrer mot opprykk, men først må de ta seg av Finnsnes i cupen. Foto: Rune Stoltz Bertinussen / NTB scanpix

Langoddsen: Rekdal håndplukket tre cupkamper - sjekk eksperttipset

Kjetil Rekdal har plukket ut Nest-Sotra, Tromsø og Kristiansund BK som cupvinnere.

NEST-SOTRA - FK FYLLINGSDALEN (NM) H: 1,45 U: 3,95 B: 3,25

Nest-Sotra har blitt dømt nedenom og hjem av ekspertene før sesongen, men så langt har de imponert veldig og ligger på fjerdeplass i 1. divisjon. De har to strake seire over Hønefoss og Tromsdalen uten baklengsmål og viser fin form. FK Fyllingsdalen er resultatet av en fusjon mellom Fyllingen og Løv-Ham og holder til i 2. divisjon, hvor de ligger på skjetteplass i sin avdeling etter tre kamper. De vant 2-1 over Lyn borte i serieåpningen før de spilte uavgjort de to neste i serien. Nå møter de formlaget Nest-Sotra, som blir naturlige favoritter her.

 

FINNSNES - TROMSØ (1-0) (NM) H: 3,30 U: 4,80 B: 1,50

Finnsnes har fått en elendig start på sesongen i 2. divisjon, og har tapt alle tre kampene med 3-11 i målforskjell. Sist tapte Finnsnes 0-5 borte for Follo, og det må ha vært en lang og vond hjemreise. Tromsø på sin side topper 1. divisjon etter seks kamper og har stø kurs tilbake til Tippeligaen. Til tross for dette har de spilt to strake uavgjort mot Tromsdalen og Ranheim. Tromsø scorer ikke veldig mye mål, og måtte ha straffekonk for å slå ut Mjølner i forrige runde. Allikevel tipper Rekdal at det gavmilde Finnsnes-forsvaret vil forære Tromsø minst to mål. 

 

BYÅSEN - KRISTIANSUND BK (NM) H: 3,45 U: 3,35 B: 1,70

Byåsen har ikke tapt på sine tre første kamper i 2. divisjon. 2-0 over Elverum i serieåpningen ble fulgt opp av 3-1 over Rødde FK fra Melhus, og 1-1 borte mot Nybergsund. Byåsen har dermed fått en positiv start på sesongen i sin avdeling i 2. divisjon. Kristiansund BK ligger på skjette plass i 1. divisjon og står uten tap på de siste fem etter de serieåpnet med 0-3 tap i Alta. Sist vant Kristiansund 4-1 over Hønefoss.