– Det er grunn til å tro at det er Agnes

STAVANGER/OSLO (TV 2): Det er en kvinne som ble funnet innpakket på 70 meters dyp i Lysefjorden tirsdag. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Rogaland politidistrikt kalte tirsdag kveld inn til en pressekonferanse for å orientere om funnet i Lysefjorden og savnede Agnes Elisabeth Müller (36).

– Det vi kan si er at det er en kvinne, og det er grunn til å tro at det er Agnes. Sikker identifisering kan tidligst være klar i morgen, sa politiinspektør Kristin Nord-Varhaug på pressekonferansen. 

– Den siktede ble i dag konfrontert med våre funn i avhør. Han valgte da å ta en pause fra avhøret, og han ønsker å fortsette avhøret i morgen. 

– Kvinnen vi har funnet er død, men på hvilken måte må vi avvente og se hva obduksjonen viser, sa Nord-Varhaug. 

Kripos bistår i identifisering

Politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl fortalte på pressekonferansen at de har bedt om bistand fra Kripos for å få identifisert kvinnen som er funnet. 

– Kripos skal også være med på det tekniske arbeidet videre. Vi kommer ikke til å gå inn i detaljer på hvordan dette så ut, det må vi få lov til å jobbe videre med, sa Dahl. 

Politiet vil videre jobbe med avhør av den drapssiktede ektemannen til Agnes. I tillegg skal de å  gjennomføre dommeravhør av parets to felles barn på fredag.

– Omstendighetene mellom siktede og Agnes er av stor viktighet, og det jobber vi med å få klarlagt. Siktede skal i et nytt avhør onsdag morgen, og da er det et naturlig tema, sa Nord-Varhaug etter pressekonferansen. 

Fant innpakket gjenstad 

Ved 15.30-tiden tirsdag ettermiddag hentet politiet opp en pakke fra 70 meters dyp ved Dørvika i Lysefjorden. Gjenstanden var pakket inn i en presenning og ble fraktet til Stavanger for videre undersøkelser. 

I tillegg hentet de også opp en gummibåt som lå rundt presenningen. 

Gjenstanden ble funnet søndag, etter et fire timer langt søk. Ifølge politiet var det informasjon som har kommet frem gjennom etterforskningen 

Avbrøt avhør av drapssiktet ektemann

Tidligere tirsdag ble savnede Agnes Elisabeth Müllers drapssiktede ektemann konfrontert med at det var gjort funn i Lysefjorden. Han ba da om en pause i avhøret, og valgte senere å ikke la seg avhøre mer i løpet av tirsdagen. 

– Det jeg kan si er at da opplysningen ble gitt til ham, ble vi enige om å ta en pause i avhøret. Under den pausen ble vi enige om at vi ikke skulle fortsette avhøret i dag, sa mannens forsvarer, Ørjan Eskeland, til TV 2. 

Den 34 år gamle mannen ble siktet for drap på sin kone 28. april, etter at hun forsvant 16. april. Han nekter straffskyld.