Oslo  20130318.
Petter Northug-fans under sprintskishow i langrenn på Bislett stadion i Oslo mandag kveld. Supporterklubben til vinneren av 100 meter sprint, Ludvig Søgnen Jensen, i bakgrunnen til venstre.
Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix
Oslo 20130318. Petter Northug-fans under sprintskishow i langrenn på Bislett stadion i Oslo mandag kveld. Supporterklubben til vinneren av 100 meter sprint, Ludvig Søgnen Jensen, i bakgrunnen til venstre. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix

Det norske folk: – Petter, vi støtter deg!

I en meningsmåling gjort for TV 2 svarer et overveiende flertall at de støtter skistjernen etter fyllekjøringen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det har handlet om alt annet enn sportslige prestasjoner for Petter Northug jr. etter han natt til søndag ble tatt for å fyllekjøre hjem fra byen i Trondheim.

Bilen ble totalvraket da Northug og en medpassasjer krasjet inn i autovernet. Northug tok til tårene i et eksklusivt intervju med TV 2 mandag, da han fortalte at han hadde skuffet seg selv, og de som står ham nærmest.

Men Northug har folket i ryggen etter episoden. I en fersk meningsmåling TNS Gallup har gjennomført for TV 2 svarer sju av ti at de tilgir skistjernen.

– Det er relativt små forskjeller mellom kvinner og menn, og også mellom de ulike landsdelene, sier Ole Fredrik Ugland, forskningsleder ved TNS Gallup til TV 2.

Det er litt sterkere støtte blant folk i Midt-Norge hvor Petter Northug kommer fra, og det er først og fremst personer under 29 år som tilgir Northug og tror han kommer tilbake og kan vinne gull igjen. 

– Blant de unge under 29 år er faktisk åtte av ti villig til å tilgi og så faller det med stigende alder til seks av ti blant de eldste over 60 år, sier Ugland. 

TNS Gallup spurte om følgende:

«Tilgir du Petter Northug?» og «Tar Petter Northug gull igjen på ski?»

Av de 600 spurte over hele landet, svarer de som har en mening: 

* 69, 4 prosent tilgir skistjernen.

* 30, 6 prosent tilgir ikke fyllekjøringen.

I tillegg tror to av tre at Northug kommer tilbake i skisporet. 

* 67 prosent tror på Northug-comeback

* 33 prosent tror ikke på mer skisuksess for Northug.