KAN BLI AVLYST:  17. mai-komiteen i Tromsø mener 8-10 politifolk i gatene på nasjonaldagen er alt for lite.
Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX .
KAN BLI AVLYST:  17. mai-komiteen i Tromsø mener 8-10 politifolk i gatene på nasjonaldagen er alt for lite. Foto: Jan-Morten Bjørnbakk / SCANPIX .

– Truer med å avlyse 17. mai-toget i Tromsø

Ifølge avisen Nordlys, mener 17. mai-komiteen i Tromsø at politiet stiller for få ressurser på nasjonaldagen. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

17. mai-komiteen i Tromsø er svært misfornøyd med ressursene politiet stiller til rådighet og truer med å legge ned alle arrangementer på nasjonaldagen, skriver Nordlys.

I en pressemelding skriver komiteen: 

«17. maikomiteen har fått en uvanlig og tøff sak på bordet. Politistyrken ble i et møte med mellom komiteen og politiets ledelse meddelt redusert med 50 prosent. Det er en utfordring komiteen på ingen måte kan akseptere.»

Leder i komiteen, Eva Lockertsen Stenvold er nærmest i sjokk over politiet.

– Det går ikke an at 17.mai blir avlyst. Alt er planlagt og klart, det er kun et sikkerhetsspørsmål, sier Stenvold til TV 2. 

Komitélederen mener politiet ikke kan ta så lett på sikkerheten på selveste nasjonaldagen.

– Det er jo mange tusen mennesker som skal gå i tog og samles. Politiet har hatt 18-20 politifolk i gatene, men nå er det snakk om å halvere den styrken. Man kan ikke ta så lett på sikkerheten på et så stort arrangement, sier Stenvold.

Fnyser av reaksjonen

Politimester Ole Bredrup Sæverud fnyser av reaksjonen til 17. maikomiteen.

– Ja, vi har redusert antall politifolk i forhold til i fjor. Men etter dialog med 17. maikomiteen har vi økt litt, til litt mer enn det vi egentlig mener er nødvendig. 17. mai er ikke et risikoarrangement for politiet. Det er viktigere for oss å være godt bemannet på natt til 17. mai, sier Sæverud til Nordlys.

Samtidig er politimesteren klar på at det er politiet som har ansvar for sikkerheten på 17. mai.

– Det er ingenting med politidekningen på 17. mai som bekymrer meg. Vi har flere folk på jobb 17. mai enn vi har lørdagen før og etter.

– Jeg sier at jeg er mer bekymret for været på 17. mai enn sikkerheten, sier Sæverud.