FÅR KOMMENTARER: Malin Berås er blitt vant til å motta upassende kommentarer.
FÅR KOMMENTARER: Malin Berås er blitt vant til å motta upassende kommentarer.

Blir oppfordret til å ri i bikini

– Det er nedverdigende, sier Malin Berås (25).

Malin Berås er en av de beste og mest omtalte norske montérytterne.

 25-åringen er ikke fremmed for å lufte sine meninger, og hun tar nå til orde for at jenter og menn skal konkurrere sammen, i stedet for å innføre flere rene kvinneløp.

– Jeg vil løfte frem sporten, men på samme vilkår for begge kjønn. Jeg ønsker å vinne fordi jeg er best, ikke fordi jeg er kvinne, sier hun til Aftonbladet.

VIL SKAPE BLEST: Malin Berås vil skape blest rundt hestesporten.
VIL SKAPE BLEST: Malin Berås vil skape blest rundt hestesporten.

Oppfordres til å ri med bikini

Mandag publiserte hun et blogginnlegg hvor hun la ut et dristig bilde av seg selv i ridejakke og truse med teksten «den nye drakta for oss som skal ri.»

– Flere har skrevet til meg etter jeg begynte med blogg, og nevnt at vi jenterytterne burde ri med bikini, for det ville gjøre sporten mer interessant. Jeg tror nok det, men kanskje bare for en liten gruppe av publikum. Da kunne vi sikkert samtidig tatt frem bikinien, og etter hvert også dratt et større publikum enn resten av travsporten, skriver hun i bloggen.

– Grunnen til at jeg kanskje ikke er blant dem som synes det er et godt forslag, er at det vil kunne ekskludere en rekke flinke jenter - som aldeles ikke å ønsker å vise baksiden av medaljen, fortsetter hun.

– Det er nedverdigende

Til Aftonbladet er hun imidlertid helt klar på at det ikke kommer til å skje.

– Mitt syn er at jeg absolutt ikke vil ri i bikini eller lettkledd. Det er utenfor mine grenser. Det er nedverdigende, og ikke bra. Jeg illustrerte det med noen bilder for å få fokus på det. Men mange ser bare på bildene uten å lese teksten. Da blir det helt feil, sier hun.

Berås forteller at hun vil holde på med montériding så lenge hun kan og skape så mye blest rundt idretten som hun kan.

– Sporten er mitt liv. Jeg vil få frem sporten på en positiv og seriøs måte. Monté får veldig lite oppmerksomhet og det er en stor del av grunnen til at jeg startet bloggen min. Jeg vil at folk skal begynne å interessere seg og se hvor gøy det er. Folk ser ned på monté, og det vil jeg endre på. Vi legger ned like mye innsats som kuskene med tanke på hvor trente vi er nødt til å være. Jeg kommer til å jobbe for å få frem sporten enda mer, forklarer hun.