Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Den russiske MMA-stjernen Khabib Nurmagomedov (25) la mandag ut en video på sin Instagram-side, der han er i brytekamp med en bjørnunge. 

«Min venn fra barndommen, og min beste sparringpartner noensinne. Nå er beltejakten min igang», skriver russeren over videoen. 

Se brytingen nederst i artikkelen!

22 strake triumfer

Den lille bjørnen er lenket fast med kjetting, og over munnen har den en munnkurv for ikke å kunne bite mens brytekampen med UFC-stjernen pågår. 

Nurmagomedov har en av de lengste ubeseirede rekkene i MMA, med 22 strake triumfer og null tap. På UFCs offisielle ranking er han rangert som nummer fire i verden i sin vektklasse. 25-åringen er lettvekter. 

– Dyremishandling

Men Instagram-stuntet har ikke bare blitt godt mottatt. For mens noen synes det hele er morsomt, så er det andre på Nurmagomedovs Instagram-konto som reagerer sterkt på  det de mener er dyremishandling.

«Hva slags svekling holder en bjørn lenket fast med kjetting?» spør en. 

«Jeg ville likt å se deg bryte med moren, uten kjetting og munnkurv. Å lenke fast en bjørnunge og ha munnkurv på stakkaren er rett og slett dyremishandling. Du er en skam!» skriver en annen.

«Ikke bra! Ikke bra i det hele tatt! Dyremishandling!» skriver en av de støtte, mens en annen kaller russeren feig:

«Jeg var fan av deg. La bjørnen kjempe uten kjetting, din feiging.»

Drev med bjørnebryting som 9-åring

Det er ikke første gang Nurmagomedov havner i rampelyset grunnet sitt spesielle forhold til bjørner. 

I fjort ble det offentliggjort en video av ham som ble filmet tre dager etter hans niårsdag. Også der bryter han med en bjørnunge, så det viser at han ikke tullet da han hevdet at han hadde en bjørn som sparringpartner også i bardommen. 

Synes du det er dyremishandling? Ta debatten i kommentarfeltet!