Fikk epilepsianfall i «Norske Talenter» – så kom gledesbeskjeden

Eirik Sætre Hove (17) og Guilherme Curty (31) videre til finalen.

Da resultatet av seerstemmene skulle leses opp i kveldens semifinale i «Norske Talenter», var det én deltaker som manglet på scenen. Eirik Sætre Hove (17) ble nemlig like før programslutt rammet av et epilepsianfall.

17-åringen rakk så vidt å komme seg på scenen etter anfallet, før han fikk høre at han som en av kveldens mest populære deltakere ble valgt videre til finalen av dommerne.

FIKK ANFALL: 17 år gamle Eirik fikk epilepsianfall i kveldens «Norske Talenter». Han glemte alt om anfallet etter å ha fått vite at han ble stemt videre til finalen om to uker. Foto: TV 2
FIKK ANFALL: 17 år gamle Eirik fikk epilepsianfall i kveldens «Norske Talenter». Han glemte alt om anfallet etter å ha fått vite at han ble stemt videre til finalen om to uker. Foto: TV 2

– Det var deilig! Du glemmer jo helt at du nettopp har hatt et anfall, jeg tenkte ikke over det! sier en smilende finalist til TV 2 etter at kameraene er slått av.

Se tv2.nos eksklusive «Norske Talenter»-ettersending ovenfor!

Tryllekunstneren: – Ubetalelig!

Videre til finalen gikk også tryllekunstner Guilherme «Magicurty» Curty (31), som fikk flest seerstemmer i kveld.

Det er en skjelvende glad Curty som lar seg intervjue av programleder Solveig Kloppen.

– Jeg har ikke funnet ut om jeg skal gråte eller le, jeg er full av følelser. Det er helt utrolig å føle all energien og å vite at hele Norge har stemt på meg. Det er ekstremt ubetalelig, og jeg er ekstremt takknemlig. Jeg lover å dele gleden resten av livet mitt, sier 31-åringen i videoen du kan se ovenfor.

– Fantastisk!

Også jo-jo-trikser Eirik setter stor pris på støtten fra det norske TV-tittende folk.

– Det er helt utrolig å tenke på at folk faktisk stemmer på meg og liker det jeg gjør. Jeg har sagt at det er fantastisk å gå videre før, så nå må jeg si at det er over fantastisk!
 sier tenåringen, som kan berolige seerne med at formen er fin.

Ble lovpriset av dommerne

Det var ikke bare TV-seerne som lot seg imponere av de to ferske finalistene denne fredagen.

Bjarte Hjelmeland dro fram de rosende superlativene etter jo-jo-trikserens kunstner.

– Du er fantastisk. Du opprettholder kontakten med oss dommerne, og du har masse sjarm og en teknikk som er helt fantastisk, sa han etter opptredenen.

Mia Gundersen hadde følgende å si om tryllekunstner Guilhermes magi:

– Jeg synes at du bør går videre, fordi jeg vet at du har så sinnsykt mye å tilby. Du er så vakker.

Se alle kveldens opptredener og dommertilbakemeldinger her!

I forrige uke var det dansefeber i «Norske Talenter», da både Daniel Grindeland (20) og Juice Crew gikk videre. Uka før det igjen var det sanger Julie Stokke (15) og dansegruppa Unique Crew som gikk videre, mens Angelina Jordan Astar (8) og koret Viva gikk videre fra første semifinale

Se den femte semifinalen i «Norske Talenter» fredag 16. mai klokken 21.40.