NÅDELØS DOM: Kasper Wikestad har kommet  med sine vurderinger av nordmennenes PL-innsats. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)
NÅDELØS DOM: Kasper Wikestad har kommet  med sine vurderinger av nordmennenes PL-innsats. Foto: Scanpix/Photoshop (montasje)

Terningkast én: – Vanskelig å finne noe ved det han har gjort som er bra

TV 2s kommentator kaster terning på de norske innslagene i Premier League denne sesongen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Se Premier League på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no

Premier League-sesongen 2013/14 nærmer seg slutten, og med norske øyne kunne den neppe endt på verre vis.

TV 2s Premier League-kommentator Kasper Wikestad har trillet terning på de nordmennene som har vært i aksjon denne sesongen, og tallenes tale er langt ifra lystig.

– Jeg synes jeg er veldig streng her, men nordmennene har skuffet kapitalt. Den eneste som har lyktes er Mats Møller Dæhli. Det er skuffende at det er slik, men ulike grunner til det. Det er flere nyanser her enn bare et terningkast, sier kommentatoren.

Hvem har du på ditt lag? Spill Premier League-manager 
Premier League i altomfotball.no: Tabell | Terminliste | Statistikk 

I forrige runde rykket både Cardiff og Fulham ned, noe som betød farvel til engelsk fotballs øverste nivå for denne gang for både Ole Gunnar Solskjær, Mats Møller Dæhli, Magnus Wolff Eikrem, Jo Inge Berget, Brede Hangeland og John Arne Riise.

– De har spilt på svake lag, og det er vanskelig å hevde seg i slike lag. De tre i Cardiff har stort sett kommet rett fra Tippeligaen til et bunnlag, og det er ikke lett å snu en trend da, sier Wikestad.

Onsdag sørget resultatet mellom Sunderland og West Bromwich for at også Alexander Tetteys lag Norwichs skjebne er forseglet, og dermed rykket så mange som sju nordmenn ned fra Premier League denne sesongen.

Kasper Wikestad
Jeg synes jeg er veldig streng her, men nordmennene har skuffet kapitalt. Det er flere nyanser her enn bare et terningkast.

Den eneste som holdt seg oppe var Jonathan Parr, som var en del av Crystal Palace-laget som under Tony Pulis har gjennomgått en bemerkelsesverdig snuoperasjon og til slutt sikret plassen med god margin.

– Det er ulike grunner til de dårlige terningkastene her. Både hos Tettey og Parr er det både skader og timing. Hadde ikke Parr fått den skaden i fjor tror jeg fortsatt han ville vært en av nøkkelspillerne til Crystal Palace, så det er uflaks rett og slett, sier Wikestad.

Her er Wikestads vurdering av de åtte norske bidragene denne sesongen:

Ole Gunnar Solskjær: 1
– Han har jo ikke levert. Han tok over et lag som var over streken, og de havnet under streken. Riktignok skal det sies til hans forsvar at kurven under Malky Mackay var elendig. Han tok over en klubb som var i et fall. I England fokuserer de veldig på at de var over streken og kom under streken med Solskjær, men de var i en elendig form før Solskjær tok over. Han tok over en klubb i fritt fall, og de hadde kun én seier på de siste ti kampene før han tok over. Det skal sies til hans forsvar, men han bommet på de fleste januarsigneringene sine, han klarte ikke å snu trenden, han røk ut av FA-cupen mot et Championship-lag på hjemmebane og han rykket ned. Det er veldig vanskelig å finne noe ved det Solskjær har gjort som har vært veldig bra. 

Mats Møller Dæhli: 4
– Han kom vel kanskje ikke med de helt store forventningene, men har vist helt fra han fikk sjansen i første kamp at dette er et nivå han definitivt har inne. Samtidig har han startet mange kamper på benken, kun startet fire Premier League-kamper og kun spilt 90 minutter i en kamp. Han scoret det 3-3-målet mot West Bromwich, og er en fansen har knyttet til sitt hjerte. Han har ennå ikke fylt 20 år, er en spiller fansen elsker, en de må beholde og en som blir veldig viktig neste sesong.

Magnus Wolff Eikrem: 1
– Magnus Wolff Eikrem har fått sjanser og ikke tatt vare på de. Han har vel vist at han kanskje har et stykke igjen til Premier League-nivå.

Jo Inge Berget: 1
– Berget har knapt spilt. Han har ett innhopp i Premier League og en kamp fra start i FA-cupen, der de tapte hjemme mot Wigan. Han har ikke fått sjansen, og det er vel en grunn til det.

Brede Hangeland: 2
– Hangeland har også hatt en negativ kurve i Fulham-karrieren sin i et par-tre år. Han har ikke kommet opp på det nivået som gjorde ham aktuell for Liverpool og Arsenal. Han har vært kaptein på et lag som ikke har prestert. Jeg tenkte før denne sesongen at det var mer makkeren hans det var noe gærent med enn ham, og at han ville være tilbake på et nytt nivå med ny makker. Nå har han hatt ulike makkere i Amorebieta og Heitinga, men ikke kommet opp til det nivået vi forventer. Med tanke på forventningene så får han en toer. Hadde han vært helt i starten av karrieren sin så hadde han kanskje fått en firer, men med tanke på hva som forventes av en Fulham-kaptein, samt det at han har slitt med skader, så blir det det. Jeg tror også at han selv er veldig skuffet.

John Arne Riise: 3
– Det jeg synes er imponerende med John Arne Riise er at han blir avskrevet, kommer seg på laget, blir avskrevet og jobber seg tilbake igjen. Han krummer nakken og har en fightervilje i karrieren sin som er ekstrem. Samtidig må man forvente mer fra ham og forvente at han er en som skal ta ansvar. Han scorer ikke mål, og har ikke gjort det i Premier League siden 2006, så det er en man må kunne forvente mer av i den situasjonen Fulham har vært i. Men han har måttet kjempe seg tilbake under nye managere og fortjener honnør for det.

Alexander Tettey: 3
– Han har slitt med skader denne sesongen, men vært ganske god de kampene han har fått sjansen. Samtidig har han hatt noen avgjørende feil. Han hadde en mot Chelsea og en borte mot Southampton, i to kamper der de kunne fått med seg poeng før han gjorde den avgjørende feilen. Samtidig scoret han ett av de beste målene på Carrow Road siden Justin Fashanu mot Liverpool i 1979/80. Det kommer helt sikkert til å bli årets mål, i konkurranse med Gary Hoopers mål mot Swansea. Jeg lukter på fireren, siden Tettey kun har spilt halvparten av kampene fra start.

Jonathan Parr: 2
– Han burde vel strengt tatt sendt en bunke kaktuser til Richard Stearman, som han ble skadet av mot Ipswich forrige sesong. Fram til da hadde han vært 100 prosent bankers på Palace-laget, men etter skaden ble han på mange måter glemt. Han var skadefri ganske tidlig denne sesongen, men fikk null og niks fra Ian Holloway. Så kom managerbyttet, og da var det en ny manager som ikke kjente ham så godt, og spesielt etter at Palace har begynt å vinne kamper har han slitt med å spille seg inn på alget. Han har sju starter og åtte innhopp, og ikke startet siden de tapte mot Manchester United i februar. Det handler mest om uflaks for Parr sin del. Han ble kåret til årets spiller i den første sesongen sin, og var bomfast helt til Stearman tok ankelen hans i april i fjor. Så det er veldig uflaks. Jegføler ikke at han er noe dårligere enn de som har spilt i de posisjonene, men allikevel blir det bare en toer.

Hva mener du? Kom med dine terningkast under og ta diskusjonen!