MISTET ALT: Småbarnsmoren Marie Jensen (31) fra Jessheim fikk ikke et rødt øre igjen på forsikringen da leiligheten ble totalskadd i brann i 2013. Grunnen var manglende innbetaling på 240 kroner på forsikringen. Foto: TV 2
MISTET ALT: Småbarnsmoren Marie Jensen (31) fra Jessheim fikk ikke et rødt øre igjen på forsikringen da leiligheten ble totalskadd i brann i 2013. Grunnen var manglende innbetaling på 240 kroner på forsikringen. Foto: TV 2

Maria (31) mistet alt på grunn av 240 kroner

Småbarnsfamilie manglet 240 kroner på forsikringen - mistet alt i boligbrann. 10 000 hjem står uten brannforsikring.

I tirsdagens episode av TV 2-programmet «Hjem igjen» fortalte samboerparet Marie Jensen (31) og André Gonstad Johansen (30) historien om hvordan de mistet alt de eide da leiligheten deres på Jessheim ble totalskadd av brann i 2013.

Årsaken var trolig en brann i det elektriske anlegget.

Manglet 240 kroner på forsikringen

– Jeg har alltid vært nøye med å betale mine regninger og alle papirene har alltid vært i orden. Brannforsikringen var ordnet gjennom borettslaget og jeg tenkte ikke et sekund at de andre forsikringspapirene ikke var i orden, forteller André til TV 2.

Men når André ringer banken der paret har tegnet innboforsikring forteller personen på telefonen at det mangler 240 kroner på siste innbetaling men at dersom de betaler inn beløpet i løpet av dagen skal alt være i skjønneste orden.

På bar bakke

– Dessverre noterte jeg ikke navnet på personen for da jeg senere på dagen ringte for å fortelle at beløpet var betalt var det en annen personen jeg måtte snakke med og vedkommende fortalte da at innboforsikringen vår var kansellert, forteller André til TV 2.

Paret fikk dermed ikke et rødt øre igjen på forsikringen og stod på bar bakke.

– Vi måtte klare oss på lån og penger vi fikk av familie og venner. Vi hadde bare klærne vi hadde på oss og jeg husker broren min kom den dagen leiligheten brant og hjalp oss med det aller mest nødvendige, husker André.

SLIK UNNGÅR DU FORSIKRINGSTABBEN. SE VIDEO NEDERST.

10 000 uten brannforsikring

Å ikke ha forsikringspapirene i orden er et stort problem. I følge en analyse mangler 10 000 boligeiere i Norge brannforsikring på hjemmet sitt.

Det er forsikringsselskapet If som har gjort analysen gjennom blant annet å koble tall fra Statistisk sentralbyrå, bransjestatistikk fra Finans Norge og egen skadestatistikk.

– Skriv ned alt du eier

Jon Berge som jobber som informasjonsdirektør hos If Forsikring kan forstå at noen er engstelige for å dra fram «bunken» av forsikringspapirer på stuebordet.

– Det kan jo være det at man rett og slett bare skyver hele tanken på forsikring til siden og at man tenker at «det er nok i orden». Det bør man altså ikke gjøre. Man bør sette seg ned og lese gjennom vilkårene i forsikringspapirene sine. Sett opp et ark og skriv ned alt du eier og finn ut hva forsikringen dekker i tilfelle brann.

HA ORDEN: Informasjonsdirektør Jon Berge hos If Forsikring råder alle til å sjekke forsikringspapirene sin jevnlig. Foto: TV 2
HA ORDEN: Informasjonsdirektør Jon Berge hos If Forsikring råder alle til å sjekke forsikringspapirene sin jevnlig. Foto: TV 2

– Det finnes ingen dumme spørsmål

Berge tror mange ikke ringer forsikringsselskapet sitt fordi de kanskje synes det er flaut å ikke har full oversikt over alle forsikringene sine.

– Det er ALDRI flaut å ringe oss, det er derfor vi er her. Det finnes ingen dumme spørsmål, forsikrer Jon Berge til TV 2.

Dersom du opplever å ikke ha penger til forsikringen er rådet til Berge at du tar kontakt med forsikringsselskapet ditt.

– Skulle det være slik at du er i en situasjon der du ikke kan betale i en periode da er det bedre å ringe forsikringsselskapet og få i stand en avtale der du kan betale mindre i en periode - for det vil en ha forståelse for, forsikrer Berge til TV 2.

SE VIDEO: DERFOR BØR DU SJEKKE FORSIKRINGEN