Her skryter terrorsjefen av skolejentebortføringene

– Jeg vil gifte bort 9-åringer og 12-åringer. Kvinner er slaver.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

USA sier de gjør alt de kan for å hjelpe nigerianske myndigheter med å redde over 300 jenter som ble bortført av Boko Haram for tre uker siden. Lederen av Boko Haram har truet med å selge jentene.

– Jeg bortførte jentene deres. Jeg planlegger å selge dem på markedet, ved Allah, sier terrorlederen Abubakar Shekau i en 57 minutters video som først ble innhentet av AFP.

Kidnappingen av skolejentene har opprørt en hel verden, og mandag krevde demonstranter i Lagos at Nigerias sikkerhetsstyrker gjør sitt ytterste for å befri jentene. Minst 53 av dem har klart å rømme, men to døde av slangebitt under flukten fra terroristene.De kristne blant de bortførte skal ha blitt tvunget til å konvertere til islam.

– Dette er bare begynnelsen. Vi vil fortsette med demonstrasjonene helt til jentene er tilbake, sa demonstranten Charlotte Obidairo ifølge Reuters.

Både Storbritannia og USA har tilbudt seg å bistå Nigeria i arbeidet med å finne de bortførte jentene

– Kvinner er slaver

Jentene som ble bortført var mellom 16 og 18 år, og i videoen sier terrorlederen at han gjerne gifter bort yngre jenter.

– Jeg vil gifte bort 9-åringer og 12-åringer. Kvinner er slaver, og jeg vil forsikre mine muslimske brødre om at slaver er tillatt i islam, ifølge Allah, sies det i videoen. 

Ifølge USAs utenriksdepartement ser videoen ekte ut, melder CNN og ABC News.

Islamistgruppen Boko Haram havnet på USAs terrorliste i november 2013, og USA utlover en dusør på syv millioner dollar for sjefen Shekau. Ifølge amerikanske myndigheter kan Boko Haram knyttes til al-Qaidas grupper i Afrika og Den arabiske halvøy. Shekau har truet med å angripe amerikanske interesser siden 2010.

– Han er både ond og intelligent, og liker oppmerksomheten han får, sier analytikeren Jacob Zenn til ABC News om Shekau.

Kan endre opp som sexslaver

Den nigerianske terrorgruppen skal ifølge ABC News ha blitt bygd opp med støtte fra AQIM, al-Qaidas nordafrikanske fløy, som har stått bak bortføringer av amerikanere og europeere de siste årene.

Amerikansk UD mener at også Boko Haram har stått bak flere bortføringer, i tillegg til å ha flere tusen liv på samvittigheten. Unge jenter som kidnappes, risikerer ifølge eksperten Bronwyn Bruton ABC News har snakket med, å ende opp som sexslaver eller å bli solgt som bruder i nabolandene Tsjad og Kamerun.