Skinstad: – Forkastelig oppførsel, men mulig å tilgi personen

Håper Petter Northug gjør de riktige valgene fra og med i dag. 

I går uttalte toppidrettssjef Tore Øvrebø at å kjøre i fylla er utilgivelig. Langrennssjef Åge Skinstad vil ikke gå like langt.

– Oppførselen er forkastelig, men personen er mulig å tilgi, sier han til TV 2. 

I går fortalte Petter Northug sin versjon av hva som skjedde på Byåsen natt til søndag. Noen få hundrede meter fra hjemmet sitt krasjet Northug med autovernet i alkoholpåvirket tilstand. Han stakk av fra ulykkesstedet, men ble funnet av politiet få minutter seinere.

HÅPER PÅ DEDIKERT NORTHUG: Åge Skinstad mener Petter Northug må gjøre de riktige valgene for å komme tilbake i verdenstoppen.
HÅPER PÅ DEDIKERT NORTHUG: Åge Skinstad mener Petter Northug må gjøre de riktige valgene for å komme tilbake i verdenstoppen.

Samleside: Les alt om Northugs promille-kjøring her

Skinstad forteller hvordan han reagerte da han hørte hva som hadde skjedd.  

– Jeg ble trist og lei meg. På et vis ble jeg glad for at det ikke gikk enda verre. Det er stort sett materielle skader. Oppi alt som var galt er det en liten fordel. 

– Kan Petter komme tilbake som toppidrettsutøver?

– Ja, det tror jeg Petter kan. Det er opp til han selv. Han må ha en enorm sterk vilje. Noen kaller det motivasjon. Det har Petter vist at han har når det kommer til mesterskap og store anledninger. Han mobiliserer mer enn noen andre. Han må ha en intens vilje fra i dag til sesongstart på Beitostølen. Petter må gjøre de riktige valgene og gjennomføre de riktige tingene hver eneste dag. Da kan han absolutt komme tilbake, sier langrennssjefen.

Han vil ikke skylde på støtteapparatet rundt Northug, men innrømmer at han har sportslige innsigelser. 

– Jeg tror det er veldig viktig at Petter tar ansvar for sine egne handlinger. Når det gjelder øvrige ting som har skjedd gjennom vinteren har jeg lyst å ta det med Petter og støtteapparatet. Vi må ta tak i de tingene som kunne vært gjort enda bedre og sørge for at de tingene blir gjort bedre til vinteren. Det er de klar over alle sammen, sier Skinstad, som har et sterkt håp om at Northug reiser seg igjen. 

– Jeg håper at Petter tar skikkelig tak og bestemmer seg for at han skal være dedikert til trening og langrennssporten og gjør de riktige valgene fra i dag og frem til sesongstart på Beitostølen, avslutter han.