Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix
Foto: Cornelius Poppe / NTB scanpix

Bussdrapssiktet i Årdal erklært tilregnelig

Mannen som er siktet for trippeldrapet i Årdal i november i fjor var ikke psykotisk, konkluderer de rettspsykiatrisk sakkyndige.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det er politiet i Sogn og  Fjordane som melder dette i en pressemelding.

De sakkyndige som ble oppnevnt etter drapene ved Holsbru 4. november 2013, ferdigstilte rapporten sin til Sogn tingrett 30. april.

Politiet fikk rapporten 5. mai.

«Vi antar at observanden ikke var psykotisk på tiden for de påklagede handlingene, heter det i rapporten.»

Taus forsvarer

Mannens forsvarer, Fredrik Verling, vil ikke kommentare de sakkyndiges konklusjon.

– Jeg kan ikke kommentere saken utover at kjennelsen nå er kjent gjennom media. Jeg vil ivareta hans interesser med tanke på den videre rettsprosessen, sier Verling til TV 2.

– Erkjenner han nå forholdene han er siktet for?

– Det har jeg ingen kommentar til, sier Verling.

Ingen psykisk lidelse

De sakkyndige konkluderer ifølge politiet med at den siktede ikke var psykotisk under ovservasjonen, at han på gjerningstidspunktet ikke hadde en psykisk lidelse.

Den da 30 år gamle mannen fra Sør-Sudan, var asylsøker og bosatt i Øvre Årdal og skulle egentlig sendes ut av landet dagen etter drapene på bussen som var på vei fra Årdalstangen til Oslo.

En kvinne (19), en svensk mann og bussjåføren ble drept av mannen, da bussen var på fylkesvei 53 mellom Årdal og Tyin. De sakkyndige var ifølge politiet enstemmige i sin konklusjon, og de pårørende til ofrene i saken er varslet, skriver politiet i Sogn og Fjordane.

Etterforskningen ferdig

Politiet vil ikke gi flere opplysninger om rapporten, og henviser til at de sakkyndige vil gjøre greie for vurderingene sine når saken skal behandles i tingretten.

Politiet i Sogn og Fjordane skriver videre at de vil vurdere om innholdet i rapporten gjør det nødvnedig med enkelte nye etterforskningsskritt, men understreker at etterforskningen i det alt vesentlige er avsluttet.

Den siktede ble mandag varetektsfengslet i fire nye uker med brev- og besøkskontroll.