SAS-fly evakuert på Gardemoen

Et SAS-fly med 163 passasjerer er evakuert med redningssklie. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Det var litt dramatisk da det startet, men passasjerene var rolig. Det var akkurat da de startet motorene og vi skulle avgårde at det ble kraftig røykutvikling, sier Solveig Willis, passasjer på flyet i morges.

Etter den dramatisk starten på reisen har passasjerene blitt debriefet om situasjonen. De er nå på vei til Brussel med nytt fly. 

Passasjerene evakuerte flyet med redningssklier. Foto: Solveig Willis
Passasjerene evakuerte flyet med redningssklier. Foto: Solveig Willis

– Like etter at flyet hadde forlatt gate så kom det røyk inn i dette flyet, antakelig fra en av motorene som hadde startet. Man valgte da å følge de prosedyrene man har og evakuerte flyet så raskt som mulig, blant annet ved hjelp av redningssklier, sier Tormod Sandstø, pressekontakt i SAS til TV 2. 

Evakueringen skal ha foregått uten dramatikk 

– Vi fikk melding ca 08.20 om at det var røykutvikling i flyet, sier Joachim Westher Andersen, medieansvarsutvalg ved Oslo lufthavn til TV 2.

EVAKUERT: 163 passasjerer er evakuert med redningssklie grunnet røykutvikling i flyet. Foto: Tipser
EVAKUERT: 163 passasjerer er evakuert med redningssklie grunnet røykutvikling i flyet. Foto: Tipser

Det var SK4743 på vei til Brussel som ble evakuert før take-off. Passasjerer og crew busses nå bort og er på vei til debrief. Årsaken til evakuering skal være røykutvikling om bord.

 – Evakueringen har gått helt i henholdt til prosedyre. Passasjerene er evakuert i øyeblikket og får nå en orientering om hva som har skjedd, sier Andersen.

TV 2 kommer tilbake med mer.