MÅ UNNGÅ SLIKE SCENER: Manchester Uniteds spillere gikk av banen på denne måten mot Sunderland i helgen. Det ønsker midlertidig manager Ryan Giggs å unngå tirsdag. Foto: Andrew Yates, AFP
MÅ UNNGÅ SLIKE SCENER: Manchester Uniteds spillere gikk av banen på denne måten mot Sunderland i helgen. Det ønsker midlertidig manager Ryan Giggs å unngå tirsdag. Foto: Andrew Yates, AFP

Derfor Manchester United unngå tap i sesongens siste hjemmekamp

Kan tangere over 100 år gammel negativ Liverpool-rekord.

Se Manchester United-Hull tirsdag 20:45 på TV 2 Sport Premium og tv2sumo.no!
Premier League-uken er såvidt i gang, og fikk en utrolig start da Crystal Palace kom tilbake fra 0-3 og klarte 3-3 mot titteljagende Liverpool mandag.

Poengtapet betyr at det spøker for ligatittelen for de røde, men allerede i kveld skal det på ny deles ut poeng på det øverste nivået i engelsk fotball.

Og selv om tirsdagens kamp mellom Manchester United og Hull er langt ifra like utslagsgivende i toppen av tabellen, så finnes det viktige poeng også ved tirsdagens kamp – sesongens siste på Old Trafford.

Fjorårets ligavinner har tapt sju av 18 Premier League-kamper på Old Trafford denne sesongen, og må unngå tap for ikke å tangere rekorden for hjemmetap for en regjerende ligamester. Både Liverpool i 1906/07, Everton i 1928/29 og Ipswich i 1962/63 tapte åtte hjemmekamper sesongen etter at de ble ligamestere.

– Vi har siden før jul snakket om at det er viktig at de avslutter sesongen på en positiv måte. Både overfor fansen, som de skal selge sesongkort til, og de skal vise fram at der er attraktive for nye spillere. De skal skape et miljø der som er slik at de spillerne som er der ønsker å bli værende. Det er mye å spille for for Manchester United selv om resultatet i seg selv ikke har all verdens å si for tabellen, sier TV 2s fotballekspert Petter Myhre.

Siste for Vidic: – Var en av verdens beste midtstoppere
Det blir også den siste kampen på Old Trafford for en av klubbens mest trofaste tjenere de siste sesongene. Nemanja Vidic forlater nemlig klubben til fordel for italienske Inter i sommer.

– Det er noen gamle helter som vi ser for siste gang. Det kan være veldig mange, men det vi i hvert fall vet er Vidic. Han hadde sine beste fotballår i Manchester United. Han var en av verdens beste midtstoppere hvis vi går fire-fem år tilbake i tid. Defensivt var han et monster. Han var aldri kjempegod med ballen, men vi husker dødballscoringene, susende taklinger, tempoet og egenskapene en mot en. Han er en av de aller beste midtstopperne som har spilt i Premier League når det gjelder de rene defensive kvalitetene og det å forsvare seg, sier TV 2s kommentator og analyseekspert Morten Langli.

Langli tror serberen kanskje får en oppblomstring i italiensk fotball, men Vidic er kanskje ikke den eneste som spiller sin siste Old Trafford-kamp tirsdag.0

– Han som tar over har en gedigen jobb foran seg
Det er blitt spekulert i at både Ryan Giggs, Patrice Evra og Rio Ferdinand kan komme til å forlate de røde djevlene når kontraktene går ut i sommer. Dermed går det mot store utskiftninger på både spiller- og managersiden i den røde delen av Manchester denne sommeren.

– Han som tar over der har en gedigen jobb foran seg. For det første skal han voldsomt bra på spillerkjøpene, for de må de ha kvalitet inn. I tillegg må han kanskje ta noen tøffe avgjørelser når det gjelder å sende ut noen av disse som kanskje ønsker ny kontrakt, men som har en pil som peker nedover. Og så må han klare å skape entusiasme der igjen, slik at de klarer å fylle stadion hver eneste kamp og i kommer seg tilbake i topp fire og Mesterliga-sammenheng, sier Myhre.

Hans kollega er også spent på hvilke spillere som får bli med videre.

– Hvordan spillerstallen vil se ut kommer jo mye an på hvordan den nye manageren vil spille. De har jo noen kantspillere der, som slet forrige sesong da det var spissene som produserte. Du har Young, Valencia og Nani og du har Kagawa, som ikke har kommet til rette men som vi har sett at har potensiale. Du har Chicharito. Du har Welbeck. Er det plass til ham, med Rooney, van Persie og kanskje en ny god spiss på vei inn? Det kan bli en voldsom opprydding der, både på grunn av at de som har vært der ikke har prestert godt nok denne sesongen her, og fordi en del av dem er gamle og sier takk for seg, sier Langli.

Må vinne for ikke å tangere negativ rekord
Også rent statistisk er det flere andre poenger som gjør Hull-kampen til en viktig kamp for Manchester United tirsdag. De står nemlig i fare for å tape sin andre strake hjemmekamp i Premier League, noe de allerede har gjort to ganger tidligere i sesongen. Kun ved en anledning tidligere har de tapt to kamper på rad hjemme ved tre ulike tilfeller i løpet av en sesong, og det var så langt tilbake som i 1962/63-sesongen.

Så langt denne sesongen har de tapt sju hjemmekamper, et antall de ikke har måttet tåle på eget gress siden 1973/74.  Kun ved fem anledninger har de tapt flere hjemme på eget gress i samme sesong.

Hvordan tror du Manchester United avslutter sesongen? Ta diskusjonen!