MGP-TRØBBEL: Årets MGP-finalen skal arrangeres i denne gamle verftshallen på Amager. Foto: NTB Scanpix
MGP-TRØBBEL: Årets MGP-finalen skal arrangeres i denne gamle verftshallen på Amager. Foto: NTB Scanpix

Konkursspøkelset truer få dager før MGP-finalen

Tirsdag blir selskapet som skal arrangere Melodi Grand Prix i København til helgen tatt til skifteretten.

En rasende rørlegger fra København går tirsdag ettermiddag til skifteretten i København med en konkursbegjæring mot prosjektselskapet bak årets Melodi Grand Prix-finale.

VVS-firmaet mener å ha forfalte krav på hele 4,7 millioner kroner, men MGP-arrangøren fnyser og mener kravet er hårreisende urimelig.

Årets finale går av stabelen i en ombygd tidligere verftshall på Amager. 

LES OGSÅ: Hadde knapt stått på scenen før – vant MGP

– Vi har jobbet der siden i januar. Vi sendte faktura hver uke, men etter 10 uker nektet de plutselig å betale for se, sier rørleggerdirektør Jim Ladekarl til avisen BT.

Konkurssjokket kommer kort tid etter at det ble kjent at budsjettet til årets internasjonale finale i den kitschy sangkonkurransen – som siden finalen i fjor har forflyttet seg bare noen kilometer fra Malmö Arena på motsatt side av Øresundsbroen – har est ut av alle proporsjoner.

Ifølge avisen Metroexpress må Danmarks Radio (danskenes svar på NRK) hoste opp 22,8 millioner danske kroner mer enn man hadde regnet med i utgangspunktet.

Grand Prix-fansen som nå skjelver av frykt for at årets glitter og glam-høydepunkt kan gå i vasken allerede før «moroa» er begynt, kan likevel puste lettet ut. Danmarks Radio forsikrer at finaleshowet går som planlagt. Første delfinale går av stabelen i morgen – noen timer etter at saken er berammet i retten.

– Vi kommer naturligvis til å produsere et fullstendig fabelaktig show, sier DRs økonomidirektør Martin Præstegaard.