UVANLIG BESLAG: Det ble litt av en fangst på politiet i Hordaland da de stoppet to lasterbiler i Knarvik mandag morgen. Lastebilene var fylt med stjålne sko. FOTO: Yngve Garen Svardal.
UVANLIG BESLAG: Det ble litt av en fangst på politiet i Hordaland da de stoppet to lasterbiler i Knarvik mandag morgen. Lastebilene var fylt med stjålne sko. FOTO: Yngve Garen Svardal.

Tyver fylte lastebil med stjålne sko

Lensmann Kjell Idar Vangberg: – Har aldri vært med på noe liknende.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Klokken halv fem mandag morgen fikk politiet melding om at tyver hadde brutt seg inn i Skolsen Eurosko i Volda og tatt med seg store mengder sko. 

Men allerede få timer etterpå kunne politiet melde om rekordrask oppklaring. En våken nabo fikk tatt bilder av tyvene og sendt dem til politiet, skriver Sunnmørsposten. Operasjonssentralen ved Sunnmøre politidistrikt tok da kontakt med nabodistriktene - og rett før klokka ni stoppet politiet to biler utenfor Eikanger hagesenter. 

I bilene fant de fem rumenske menn på mellom 20 og 40 år. Og om lag tusen par sko, ifølge avisa Nordhordaland.

Aldri vært med på noe liknende

– Pågripelsen var uproblematisk. De skjønte at de måtte gi seg, sier fungerende lensmann Kjell Idar Vangberg til avisa Nordhordaland

Vangberg forteller at han aldri har vært med på så store skobeslag tidligere. 

– Og jeg har vært med i mange år, forteller han. 

De fem pågrepne mennene ble fraktet til arresten i Bergen. Skoene ble tatt med til lensmannskontoret i Knarvik for registrering. 

Kan være snakk om en bande

Natt til mandag var det også et grovt innbrudd i en frisørsalong i Ørsta. Politiet mener det kan være den samme banden som står bak dette. 

– Vi ser ikke bort fra at det kan være de samme gjerningspersonene. De hadde så store mengder tyvegods i bilene at vi ikke har oversikt ennå, sier operasjonsleder Trygve Ødegård ved Sunnmøre politidistrikt til TV 2. 

Skolsen Euro Sko åpnet mandag morgen som vanlig, til tross for innbruddet.