Ordføreren i Forsand: – Viktig at Agnes blir funnet

FORSAND/OSLO (TV 2): Tror politiet har håndfaste bevis etter funn av gjenstand på 70 meters dyp. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Ordføreren i Forsand kommune i Rogaland sier det er viktig for lokalsamfunnet at den savnede 39-åringen Agnes Elisabeth Müller blir funnet. Politiet fant søndag en innpakket gjenstand på 70 meters dyp i Lysefjorden, og skal tirsdag hente den opp for undersøkelser. 

Funnstedet er markert med en bøye, og politibåten patruljerer stedet frem til nødvendig utstyr er på plass tirsdag. 

– Dette ble funnet på 70 meters dyp, og fremstår som en innpakket gjenstand. Det kan være et menneske, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug til TV 2. 

Tror politiet har håndfaste bevis

Ordfører i Forsand kommune, Ole Tom Guse, er avventende til hva politiet har funnet. 

– Nå er vi avventende til hva som vil komme i dagene fremover, men når politiet velger å gå ut sånn som de har gjort i dag, så tror jeg de har ganske håndfaste bevis, sier Guse.

Ordføreren i den lille bygda ønsker nå en avklaring. 

– Det er veldig viktig for hele bygda at hun nå blir funnet, slik at vi kan slå en strek og bli ferdig med denne saken så godt som vi kan gjøre. 

Ungene klar over realitetene

Familien er informert om den innpakkede gjenstanden politiet har funnet, og barna på sju og elleve år har også fått vite hva som skjer. 

– Den dialogen vi har hatt med ungene har vært preget av åpenhet og sannhet. Det er ikke pakket inn, men vi bruker litt andre ord når vi snakker med ungene enn når vi forklarer for de voksne.

– Så ungene er klare over realitetene. Det som er viktig er at vi som solide og trygge voksne er til stede når spørsmålene melder seg hos ungene. 

Funnet søndag

Ifølge den siktede ektemannen, ble Agnes sett på Oanes fergekai tre dager tidligere. Han vet ikke om funnet politiet har gjort, men hans forsvarer håper han blir konfrontert med funnet tirsdag. 

– Jeg kommer som hans forsvarer til å forvente at han får denne opplysningen i et avhør som er planlagt i morgen, sier forsvarer Ståle Eskeland til TV 2. 

Det var politiet og Norsk Folkehjelp som søkte med slepekamera i Lysefjorden, nærmere bestemt Dørvika, på søndag. Arbeidet startet ifølge Aftenbladet klokken ni på morgenen, og gjenstanden ble funnet klokken 13.30 samme dag.

Politiet karakteriserer funnet som interessant, men presiserer at de ikke vet hva det er for noe. Det får de trolig svar på tirsdag, når gjenstanden skal hentes opp.