Agnes-saken: Innpakket gjenstand funnet på 70 meters dyp

STAVANGER/BERGEN (TV 2): Den innpakkede gjenstanden som ble funnet i Lysefjorden, kan være en menneskekropp. De pårørende til savnede Agnes Elisabeth Müller er varslet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

På en pressekonferanse mandag opplyste politiet at funnet ble gjort på 70 meters dyp, i Dørvika i Lysefjorden. Funnstedet er rundt 150 meter fra land.

– Det ble funnet en innpakket gjenstand, som kan se ut som et menneske, sa politiinspektør Kristin Nord-Varhaug.

Gjenstanden blir ifølge innsatsleder Ståle Østerhus ved Strand og Forsand lensmannskontor ikke hentet opp mandag, men trolig tirsdag formiddag, melder Aftenbladet

Funnet med kamera

Gjenstanden ble funnet søndag, men den drapssiktede ektemannen er ikke konfrontert med funnet.

– Det var innsatsleder Ståle Østerhus og Norsk Folkehjelps slepekamera som gjorde funnet, som ligger på rundt 70 meters dyp. Funnet er interessant, men vi må presisere at vi ikke vet hva det er for noe, sier Nord-Varhaug.

Hun vil ikke si hvilket materiale som er brukt til å pakke inn gjenstanden. 

GUMMIBÅT: Krimteknikere og en politihund undersøkte onsdag i forrige uke boligen til den siktede mannen. Der lå det også en gummibåt. (Foto: Trond Solvang / TV 2)
GUMMIBÅT: Krimteknikere og en politihund undersøkte onsdag i forrige uke boligen til den siktede mannen. Der lå det også en gummibåt. (Foto: Trond Solvang / TV 2)

– Det er en opplysning som vil bli brukt i et avhør, så det kan jeg ikke komme nærmere inn på, sier Nord-Varhaug. 

Undersøkte gummibåt

Mannens forsvarer, Ørjan Eskeland, forteller til TV 2 at siktede ikke er gjort kjent med funnet, da han sitter på medieforbud. Mannen har heller ikke blitt konfrontert med funnet i avhør, men skal i et nytt avhør tirsdag ettermiddag.

– Jeg kommer som hans forsvarer til å forvente at han får denne opplysningen i et avhør som er planlagt i morgen. 

Da politiet undersøkte parets bolig forrige onsdag, undersøkte de også en oppblåsbar gummibåt. 

Hvor mange båter disponerer din klient?

– Jeg forstår at politiet har vært ute med opplysninger om at han har en båt, og det kan jeg bekrefte. Han har en båt, og jeg er ikke kjent med at han har flere enn den.

– Hva bruker han denne gummibåten til?

– Da går vi inn i hans forklaring, og det vil jeg avstå fra å gjøre her og nå. 

Eskeland fortalte tidligere mandag at det ikke foreligger noen tilståelse fra hans klient i saken. Ifølge forsvareren har den siktede 34-åringen det tøft i varetekt. 

– Han opplever dette varetektsoppholdet som utrolig krevende. Han har ikke kontakt med andre innsatte, og har ikke tilgang til radio og TV, så han har det tøft. 

Hever funnet

Pårørende i Agnes-saken er varslet om funnet. Det er usikkert om politiet vil ta opp det som kan være en innpakket menneskekropp mandag eller tirsdag.

– Vi vil ta opp denne gjenstanden. Det trenger vi profesjonell hjelp til. Vi har gått ut for å få tak i rette kompetansen, sier politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl.

TV 2 siterte tidligere mandag kilder på at en kvinne var funnet død i Forsand kommune, og at politiet mener det er den savnede Agnes Elisabeth Müller som er funnet.

Det er i denne delen av Lysefjorden, i Dørvika, at gjenstanden ble funnet på 70 meters dyp. (Foto: Trond Solvang / TV 2)
Det er i denne delen av Lysefjorden, i Dørvika, at gjenstanden ble funnet på 70 meters dyp. (Foto: Trond Solvang / TV 2)

Pressekonferansen ser du nederst i artikkelen.

Savnet siden onsdag i påsken

36 år gamle Agnes Elisabeth Müller ble meldt savnet etter at hun forsvant onsdag 16. april. Hun ble sist sett på Oanes ferjekai i Forsand kommune i Rogaland. 

Saken ble først behandlet som en savnet-sak, men Müllers ektemann ble senere siktet for forsettlig drap. Han nekter for å ha noe med forsvinningen å gjøre.

Politiet og mannskaper fra Norsk Folkehjelp har lett med hunder både på ferjekaia og i området rundt boligen hennes.