I AUTOVERNET: Slik så Petter Northugs bil ut etter kjøreturen natt til søndag.
I AUTOVERNET: Slik så Petter Northugs bil ut etter kjøreturen natt til søndag.

Coop Norge: 
– Vi er skuffet over at han har begått et så alvorlig lovbrudd

Men dagligvarekjeden vil ikke ta noen avgjørelse angående samarbeidet med det første.

Coop Norge er Petter Northugs største sponsor. De har foreløpig ikke tatt stilling til hva langrennsstjernens bilkjøring i beruset tilstand vil få av konsekvenser for samarbeidet.

– Vi sendte ut en pressemelding sent i går kveld. Det er ikke noe nytt. Vi skal vurdere dette og bruke den tiden vi trenger på å ha en intern prosess. Vi vil snakke ordentlig med Petter og teamet rundt ham før vi tar noen beslutning, sier informasjonsdirektør Kristin Paus til TV 2.

Les alt om Northug-saken her.

– Opptatt av Petter som menneske
For det er flere aspekter som må de vil ta hensyn til før de velger eventuelt å bryte samarbeidet.

– Vi er veldig opptatt av Petter som menneske. At dette er veldig tungt og trist for ham, sier informasjonsdirektøren.

Det har vært et turbulent år for Northug etter at han brøt med landslaget og inngikk en personlig avtale med Coop. Sykdom ødela sesongoppkjøringen hans, og resultatene uteble i hans første sesong som privatløper. Og nå topper det hele seg med helgens promillekjøring.

– Veldig godt fornøyd med samarbeidet
Likevel mener dagligvarekjeden at de har hatt godt utbytte av avtalen med Norges største langrennsstjerne.

– Vi har vært veldig godt fornøyd med samarbeidet. Det har gitt oss utrolig mye oppmerksomhet, som er viktig for en dagligvareaktør. Vi har vært godt fornøyd, men vi synes det er veldig trist og alvorlig det som har skjedd nå. Og er skuffet over at han har begått et alvorlig lovbrudd, sier Paus.

Coop har brukt Northug tungt i markedsføringssammenheng. Men reklamefilmene med langrennsstjernen blir ikke å se på skjermen med det første.

– Den filmen gikk sist i påsken og ligger ikke på spilleplanen den nærmeste tid uansett, så foreløpig er ikke det noe vi trenger å tenke på, forklarer Paus.

Audi avventer også
Northug har også et samarbeid med Audi, og det var hans Audi A7 de kjørte da det smalt.

Informasjonssjef i Audi Marius Tegneby bekrefter at de nå er i samtaler med representanter for Northug.

– Vi er i dialog med apparatet rundt Petter Northug. Det stemmer, sier han.

Det er ikke noen heldig situasjon for Audi at deres bil er innblandet i denne saken. Men Tegneby gjør det helt klart at dette ikke har noen med bilen å gjøre.

- Det er to ting som er viktig. Det ene er at ansvaret for det som har skjedd ligger ene og alene på sjåføren. Og det andre er at det er viktig at vi ikke tar noen beslutning på bakgrunn av hast og uvitenhet, sier han.

Nå vil de ha samtaler med Northug og hans apparat, så vil de ta stilling til om de vil fortsette samarbeidet etter det.

– Når vi har kommet frem til hva vi gjør videre, så vil vi ta en uttalelse av det. Det er viktig at vi i en så alvorlig situasjon tar tiden til hjelp. Men det er helt klart at det er en svært alvorlig situasjon, sier Tegneby.