EXPRESSEN SPORTS FORSIDE: Utenlandske medier med tungt fokus på Northug-skandalen.
EXPRESSEN SPORTS FORSIDE: Utenlandske medier med tungt fokus på Northug-skandalen.

– Jeg trodde Petter var smartere

– Hva tenkte du på? Hvordan kunne du være så dum? Det kommer jeg aldri til å forstå, skriver Expressen-journalist Tomas Pettersson.

«I morges krasjet Petter Northugs karrière. For en sådan idioti finns inget forsvar».

Den internasjonale pressen er i full sving med å oppdatere sine lesere på situasjonen rundt Petter Northug.

Søndag kveld innrømmet skistjernen at det var han selv som kjørte ulykkesbilen, og at han hadde promille da han satte seg bak rattet, tidlig søndag morgen.

BAKGRUNN: Northugs bil i stygg ulykke

Dagen i  dag, mandag 5. mai, bør kunne karakteriseres som en blåmandag av dimensjoner for 28-åringen, og det er selvsagt ikke bare innenfor Norges landegrenser at Northugs fyllekjøring står i fokus.

FOTO: Skjermdump Expressen.
FOTO: Skjermdump Expressen.

I svenske Expressen har journalist og kommentator Tomas Pettersson skrevet en kronikk om søndagens fatale ulykke på Byåsen i Trondheim.

FOTO: Skjermdump Aftonbladet.
FOTO: Skjermdump Aftonbladet.

– Petter Northug var beruset. Petter Northug kjørte bil. Petter Northug var så beruset at han blåste rett over en rundkjøring, meide ned noen veiskilt og krasjet inn i et rekkverk, skriver Pettersson.

Han avslutter kronikken sin med følgende tre spørsmål:

– Hva tenkte du på? Hvordan kunne du være så dum? Hvordan kunne du, selv i beruset tilstand, tro at dette var en god idé?

Den tyske storavisen Bild slår til med tittelen «Alkohol-ulykke! Skistjerne kjørte rett i rekkverket». Videre skriver avisen, som daglig trykkes i nesten tre millioner eksemplarer, at bilen til Northug ble funnet «fullstendig ramponert i morgentimene søndag», og at den dobbelt olympiske mesteren har innrømmet og beklaget det som har skjedd.

Også svenskene har stort fokus på nordmannens fyllekjøring. Aftonbladet fokuserer på at nordmannen flyktet fra bilvraket etter krasjen, og at det nå går mot fengselsstraff for 28-åringen.

FOTO: Skjermdump Bild.
FOTO: Skjermdump Bild.