Tvillinger gjenforent etter 78 år

Ann Hunt (78) og Elisabeth Hamel (78) hadde ikke sett hverandre siden fødselen i England i 1936. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

De var inntil nylig «verdens lengst separerte tvillingpar», ifølge psykolog Dr. Nancy Segal som jobber ved California State University. 

Det var hun som sørget for at Ann Hunt og tvillingsøsteren Elizabeth «Liz» Hamel fant hverandre igjen etter flere tiår i hvert sitt land, ifølge BBC.

– Så fantastisk å se deg i virkeligheten, sier Liz Hamel da hun endelig fikk anledning til å gi søsteren en god klem. 

Ikke sett hverandre siden fødselen

Ann bor i Aldershot i England hvor de begge ble født i 1936. Elizabeth holder til i Albany i den amerikanske delstaten Oregon.

Faren til søstrene forsvant da moren, Alice Alexandra Patience Lamb, ble gravid med tvillingene. Moren valgte å adoptere vekk Ann da hun var nyfødt, fordi hun visste at hun kun klarte å ta vare på ett av barna.

Se den rørende gjenforeningen øverst i saken! (Video fra BBC

Liz hadde alltid visst at hun hadde en tvilling og det var sønnen hennes som tok initiativet til å undersøke nærmere. Med hjelp fra Dr. Segal fant de til slutt Ann. Tvillingene har visst om hverandre i snart ett år nå og siden det hatt jevnlig kontakt over Skype. Men det var først torsdag i forrige uke at de fikk til å arrangere et møte.

– Jeg har en søster, sier Ann. Begge smiler og studerer den andre. Liz kjenner raskt igjen deres mors øyne i Ann.

ENDELIG: Etter 78 år var de endelig sammen igjen. Liz Hamel (til venstre) og Ann Hunt studerte hverandre nøye og kjente raskt igjen familiære trekk. Foto: BBC
ENDELIG: Etter 78 år var de endelig sammen igjen. Liz Hamel (til venstre) og Ann Hunt studerte hverandre nøye og kjente raskt igjen familiære trekk. Foto: BBC

Verdens lengst separerte tvillingpar

Hunt og Hamel er ifølge psykolog Segal, verdens lengst separerte tvillingpar. Segal har forsket på tvillinger og er en ekspert å regne i faget. Hun har tidligere skrevet en rekke bøker om tvillingpar som gjenforenes.

Hunt og Hamel hadde ikke sett hverandre på 78 år og Segal mener man spesielt i psykologien kan lære mye av tvillinger hva gjelder arv og miljø.

Under møtet gav tvillingsøstrene hverandre gaver. Ann hadde med en alarmklokke til Liz, slik at hun kunne stille den etter den engelske klokka. Liz gav Ann et halskjede identisk med et hun selv har.