Berg Hestad: - RBK ikke blant gullfavorittene

Molde-kapteinen overrasket over hvordan laget hans kontrollerte på Lerkendal.

LERKENDAL (TV 2 Sporten): Med et lite unntak rett før slutt hadde Molde stålkontroll på Rosenborg i kveldens toppkamp på Lerkendal. Romsdalingene vant til slutt komfortabelt 2-0 - og er nå seks poeng foran Rosenborg i gullkampen.

Det gjør at Molde-kaptein Daniel Berg Hestad ikke lenger ser på Rosenborg som en av de største favorittene til seriegullet i år.

- Jeg tror det står mellom oss og Strømsgodset, sier Berg Hestad til TV 2 Sporten.

- Ikke Rosenborg?

- Nei, da må de heve seg fra i dag, sier Molde-legenden som ikke legger skjul på at han synes Rosenborg var overraskende svake på Lerkendal.

Ikke uventet møter han motbør fra Rosenborg-leiren.

- Vi er favoritter fortsatt, sier Alexander Lund Hansen.

Tror på tronskifte

Søndag kveld kunne Daniel Berg Hestad se Fredrik Gulbrandsen utnytte en Rosenborg-tabbe og sette inn 1-0 til pause. Det var fullt fortjent i en omgang der Molde var det klart beste laget.

I andre omgang ble det langt jevnere. Nicki Bille Nielsen burde utlignet på en kjempesjanse rett før slutt, men skjøt utenfor. Dermed kunne i stedet Per Egil Flo sette inn 2-0 for Molde helt på tampen.

Etter flere år som lillebror, tror Molde-ringreven Berg Hestad at Rosenborg og Molde er i ferd med å oppleve et tronskifte.

- Ja, det kan du si. De siste årene har vi vært seriemestere og vant cupen mot dem, så ja, svarer Berg Hestad.

Han var uten tvil den som jublet klart mest av Molde-spillerne etter seieren på Lerkendal.

- Det er vel åtte år siden vi har vunnet her sist. Det var en herlig seier! Og det var viktig for både oss og publikum. De elsker jo å slå Rosenborg, sier han.