Mourinho gir opp: – Nå har vi ingen sjanse til å vinne Premier League

Begge lagene ble snytt for straffe på Stamford Bridge. Uavgjort gir Norwich teoretisk mulighet til å holde plassen i Premier League. 

Chelsea 0-0 Norwich

– Nå er det over for Chelsea, konkluderte TV 2s kommentator Øyvind Alsaker da dommer Neil Swarbrick blåste for full tid på Stamford Bridge. 

SMØRBLID: Eden Hazard ble kåret til årets Chelsea-spiller før kampen. Foto: TV 2.
SMØRBLID: Eden Hazard ble kåret til årets Chelsea-spiller før kampen. Foto: TV 2.

Chelsea måtte ha seier for å henge med i toppen, men etter 90 minutter med stanging mot Norwich' mål, endte oppgjøret 0-0.

Chelsea er nå avhengig av at både Liverpool og Manchester City plukker maksimalt ett poeng hver på sine to siste kamper.

– Vi har ingen sjanse til å vinne

– Nå har vi ingen sjanse til å vinne Premier League, slo José Mourinho fast etter kampen. 

NAVNLØS: Bradley Johnson måtte bytte drakt etter å ha sølt blod. Han fikk verken navn eller nummer på den nye. Foto: TV 2.
NAVNLØS: Bradley Johnson måtte bytte drakt etter å ha sølt blod. Han fikk verken navn eller nummer på den nye. Foto: TV 2.

– Norwich måtte vinne for å holde plassen, men spilte ikke på den måten. Særlig ikke i andre omgang, mente Chelsea-manageren.

Erik Thorstvedt forsto lite av den uttalelsen.

– Norwich kom med en kampplan som de regnet med skulle kunne gi dem størst sjanse til å vinne. Hadde de kommet til Stamford Bridge og stormet i angrep, så ville de blitt knust, sa Thorstvedt.

Petter Myhre var heller ikke imponert av uttalelsene.

– Jeg kan ikke si at jeg liker det når han nærmest gjør narr av Norwich her. Norwich kunne ikke angrepet denne kampen på en annen måte.

– Vi hadde ikke best forutsetninger

TV 2s Øyvind Alsaker møtte José Mourinho etter kampen. Portugiseren forklarte den siste tids skuffende resultater med at de rett og slett ikke hadde best forutsetninger for å vinne Premier League.

– Det er veldig enkelt. Vi var ikke laget som hadde de beste forutsetningene for å vinne, sa Chelsea-manageren.

Han tror ikke konkurransen blir noe mindre til neste år heller.

– Det blir bare hardere og hardere i toppen av Premier League. Dette er ikke en liga hvor man nødvendigvis vinner dersom man har et sterkt lag. Det er mange sterke lag i toppen, og de blir bare sterkere for hver sommer som går. Toppklubbene kan investere fra sommer til sommer, forklarte han. 

– Høyrefoten til Snoddy er helt død

For Norwich ble ettermiddagen betydelig hyggeligere. Ett poeng betyr at Norwich fortsatt har en teoretisk, om enn liten, mulighet til å sikre plassen. 

Kanarifuglene må vinne sin siste kamp, samtidig som Sunderland taper begge sine kamper. Det kan bli tøft. 

– Vi trengte ideelt sett tre poeng her, og hadde mulighetene til å gjøre det, men et poeng er isolert sett bra, konstaterte Norwich-spiller Michael Turner etter kampen.

Norwich mente de skulle hatt straffe, men fikk den ikke. Offeret Olsson var ikke i tvil etter kampen.

– Det var straffe, og det kunne avgjort kampen for oss, sa svensken.

Tettey leverte en solid kamp for Norwich, men innser at det blir svært tøft å holde plassen.

– Vi må bare slå Arsenal og håpe på det beste. Forhåpentligvis har de tatt ferie, sa en tross alt blid trønder til TV 2 ved kampslutt.

Lagkamerat Snodgrass fikk en god mulighet i andreomgang, men dessverre kom ballen på hans svakeste fot.

– Høyrefoten til Snoddy er helt død, fleipet Tettey. 

Norwich snytt for straffe

Eden Hazard fikk fansens pris som årets spiller før kampen, men måtte ta til takke med å feire prisen fra benken. Det tok han med et stort smil.

Førsteomgangens mest dramatiske øyeblikk kom etter 11 minutter, da bortelaget - med god grunn - ville ha straffe. Martin Olsson ble klippet ned av John Terry, men dommer Neil Swarbrick vinket situasjonen videre.

Det var en dårlig avgjørelse, ifølge TV 2s eksperter.

– Dette er en soleklar straffe, og en type takling som potensielt kan skade en spiller, konkluderte Morten Langli.

Bradley Johnson, som slo pasningen, fikk like etter en smell i nesen, og sølte blod på den gule drakten.  Da han kom tilbake var det med en drakt uten navn eller nummer. 

Så våknet omsider Chelsea. Etter 23 minutter kunne Terry gitt hjemmelaget ledelsen, men headingen gikk midt på Ruddy i Norwich-målet. 

Enda nærmere kom André Schürrle etter 32 minutter, da han dro seg inn fra venstrekanten og la ballen i stolpen.

Dobbeltbytte fra Mourinho

José Mourinho hadde liten grunn til å være fornøyd med Chelseas førsteomgang, og ved pause gjorde han to bytter.

Lampard gikk ut og ga plass til David Luiz, mens Hazard kom inn for Salah. 

Chelseas innbyttere markerte seg kjapt. Hazard slo lavt inn fra høyrekanten, og ballen ble slått videre til David Luiz, som hamret ballen i tverrligger fra vel 20 meter. 

Bradley Johnson, på sin side, hadde endelig fått tak i en ny drakt med navn og nummer, og måtte derfor gi slipp på anonymiteten han hadde.

Ny soleklar straffe

Ti minutter etter pause var det Chelseas tur til å rope på straffe. Et noe uforsiktig taklingsforsøk fra Tettey sendte André Schürrle i bakken, men heller ikke denne gangen ble det blåst. 

– Fra dommerens vinkel ser det ut som om Tettey er på ball, men når vi ser den i reprise er det en soleklar straffe, konkluderte Petter Myhre etter kampen.

Kun to minutter senere oppsto det en ny situasjon. Denne gangen var det Hazard som ville ha straffe, men reprisen viste at han nærmest hoppet inn i Norwich-spilleren.

Chelsea koblet inn et stadig sterkere press mot Norwich' mål, men Norwich begynte etterhvert også å få troen på at de faktisk kunne få noe ut av kampen.

En stor sjanse fikk de også da Snodgrass kom gjennom, men traff Schwarzer fra skrått hold.

Chelsea ble stadig mer desperate, og kom til en ny avslutning da Hazard 12 minutter før slutt fyrte av. Men igjen var Ruddy godt med på notene og bokset ballen ut av farlig sone. 

Et stormløp mot Norwich-målet ga ingen resultater, og Chelsea må nå erkjenne at tittelkampen - etter alle solemerker - er over. 

Lagoppstillinger

Chelsea: Schwarzer; Ivanovic, Cahill, Terry, Cole; Lampard (Luiz 46'), Matic (Torres 73'); Salah (Hazard 46'), Willian, Schurrle; Ba.

Norwich: Ruddy; Martin, Bennett, Turner, Whittaker; Tettey; Snodgrass, Johnson, Howson, Olsson; Elmander (Redmond 69').