Rørt prest om Agnes-mysteriet:                 – Tankene våre går til barna og mannen

18 dager etter at tobarnsmoren Agnes (46) forsvant hjemmefra, sang den fullsatte kirken for familien.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Det tragiske forsvinningsmysteriet har rystet den lille kommunen i Ryfylke etter at tobarnsmoren og frisøren Agnes Elisabeth Müller (36) forsvant sporløst onsdag 16. april.

18 dager senere var over 100 sambygdinger samlet i kirken, hvor Agnes ble temaet for en sterk preken av sogneprest Ole Wollert Meyer.

– Våre tanker går til familien, til barna, til Agnes og til ektemannen i denne tragiske saken som preger hele bygda, sa Meyer.

Menigheten tente lys og sang for familien.

Mandag denne uken ble ektemannen (34) siktet for forsettlig drap på Müller, fire dager etter at Kripos ble koblet inn i saken, men han nekter straffskyld. 

Siste observasjon av Müller var ved Oanes ferjekai ved 23-tiden om kvelden, onsdag 16. april. Tre dager senere, på påskeaften, ble hun meldt savnet og politiet åpnet etterforskning.

TV 2 fortalte onsdag at mobildataene til den savnede kvinnen opphørte samme dag som hun forsvant. To mobilmaster er sentrale i etterforskningen. Den ene dekker Oanes fergekai, hvor Agnes skal ha blitt sist sett. Den andre dekker familiens hjem i Espedalen.

Det har ikke tidligere vært noen samlinger i kirken etter at Müller ble meldt savnet tidligere, men det er liten tvil om at saken har satt sitt preg på kommunen. Meyer har brukt tiden til å treffe bygdefolket i andre sammenhenger utenfor kirken.

– Dette er noe folk snakker om. I et så lite samfunn møter man folk på andre arenaer, som skole og fritidsaktiviteter. Denne saken er noe alle blir trukket inn i, sa Meyer til TV 2 før helgen.