PÅGRIPELSER: Til sammen elleve personer fra en ny ukjent terrorgruppe er pågrepet i Kuala Lumpur i forbindelse med flyforsvinningen. Foto: REUTERS/Samsul Said.
PÅGRIPELSER: Til sammen elleve personer fra en ny ukjent terrorgruppe er pågrepet i Kuala Lumpur i forbindelse med flyforsvinningen. Foto: REUTERS/Samsul Said.

Terrorister avhøres om flymysteriet

Ifølge Daily Mail, er 11 ekstremister pågrepet i i Kuala Lumpur, etter press fra amerikanske og britiske sikkerhetstjenester. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En rekke teorier om hva som kan ha vært årsaken til at Malaysia Airlines MH 370 forsvant fra alle radarer, har blitt lansert. 

Brann, kapring og terror har vært hyppig diskutert etter den mystiske flyforsvinningen 8. mars i år.

Terrorister pågrepet

Flere utenlandske medier rapporterer nå at 11 personer fra en ny og hittil ukjent terrorgruppe, med forbindelser til Al-Qaida, er pågrepet i Kuala Lumpur.

Pågripelsen skjedde i forrige uke, og de elleve personene er tatt inn til avhør, mistenkt for å ha noe med flyforsvinningen å gjøre.

En malaysisk kontraterroroffiser mener det fortsatt er stor sannsynlighet for at flyet kan ha blitt kapret, ifølge International Business Times

– Sjansen for at flyet ble omdirigert av en militant gruppe er fortsatt stor, og internasjonale etterforskere har spurt om en utfyllende rapport om den nye terrorgruppen, fortalte offiseren ifølge avisen. 

Ifølge Daily Mail, var det pågrepne mellom 22 og 55 år og skal tilhøre en ny ekstrem terrorgruppe som har planlagt bombeangrep mot muslimske land.

Pågripelsene skjedde etter press fra både britiske MI6 og amerikanske FBI. 

Mystisk last på 2,3 tonn

Fra tidligere har det vært kjent at flyet MH 370 var lastet med frukt og litium-batterier.

En tidlig konspirasjonsteori var at batterilasten hadde ført til en brann i flyet, som førte til systemsvikten og en uunngåelig styrt. 

Ifølge den britiske avisen The Daily Mail, som gjengir den malaysiske avisen The Star, så hadde selskapet som fraktet den 200 kg tunge batterilasten, også med seg uspesifisert utstyr som veide 2,3 tonn.

LES ALT OM FLYMYSTERIET HER

– Jeg kan ikke fortelle mer

Opplysningene kommer fra en talsperson for selskapet som fraktet batteriene. Selskapet opplyser til The Star at de ikke kan spesifikt gå inn på hva som utgjorde 2,3 tonn og som var om bord i Malaysia Airlines-flyet da det styrtet.

– Jeg kan ikke fortelle mer på grunn av den pågående etterforskningen. Vi har blitt rådet av våre juridiske rådgivere om ikke å snakke om det, forteller en talsperson for selskapet til The Star. 

Talspersonen kan heller ikke bekrefte hvilket selskap som eide batterilasten om bord i flyet. Samtidig har Malaysia Airlines offentliggjort en liste over lasten som ble klarert om bord. Flyselskapet har registrert at det uspesifiserte utstyret på 2,3 tonn var fra selskapet NNR Global. 

Det fremkommer derimot ikke hva spesifikt dette utstyret var utover beskrivelsen «radiotilbehør og ladere».