– Andre enn Solskjær ville blitt korsfestet av fansen for lenge siden

Trevor Morley mener nordmannens popularitet har berget jobben hans.

Newcastle-Cardiff 3-0

Ole Gunnar Solskjærs managerdebut i Premier League har ikke blitt helt som han hadde sett for seg. Siden Solskjær tok over et Cardiff-lag over streken 2. januar har det meste gått mot nordmannens lag.

Lørdag beseglet Newcastle Cardiffs skjebne med 3-0-seier hjemme på St. James' Park. 

Skjebnen heter nedrykk og den innebærer Championship-spill neste sesong, dersom Cardiffs spesielle klubbeier Vincent Tan forholder seg tålmodig til nordmannen. 

Reddet av upopulær eier?

Ole Gunnar Solskjær kan takke sin popularitet i England for at han har fått beholde jobben frem til nå, mener tidligere Premier League-spiller Trevor Morley.

NEDBRUTT: Ole Gunnar Solskjær skuffet over resultatet i Newcastle mot Cardiff. FOTO: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY
NEDBRUTT: Ole Gunnar Solskjær skuffet over resultatet i Newcastle mot Cardiff. FOTO: AFP PHOTO / LINDSEY PARNABY

– Han er populær i England. Hadde noen andre fått jobben og den personen hadde levert de samme resultatene som Solskjær har gjort så ville fansen ha korsfestet ham for lenge siden, sa Morley i TV 2s Premier League-studio.

Det som kan ha reddet nordmannen fra den verste vreden fra supporterne er at sjefen hans er mer upopulær enn han er populær.

– Den upopulære eieren har tatt mye av dritten som Solskjær ellers kunne fått. Når sparkinga skjedde så var de imot Vincent Tan. Derfor har Solskjær hatt en letter reise, men det er nok en mager trøst for han i dag, sa Petter Myhre.

Se studio diskutere Solskjærs prestasjoner i videovinduet øverst.

– Langt unna nivået

Etter 121 dager i managerstolen har Solskjær kun maktet 12 poeng på 18 Premier League-kamper, langt under det som kreves for å overleve i den øverste divisjonen.

Med 30 poeng på 37 kamper er nedrykket klart for Cardiff.

– Vi var overrasket over at han tok jobben, fordi det var en så høy risiko. Det har det vist seg å være, med 30 poeng er du langt unna det nivået du trenger å være på for å overleve, sier Morley.

Mislykkes i overgangsvinduet

Solskjær fikk bruke midler i overgangsvinduet i januar, men det kan ikke sies at han fikk fullklaff med det han foretok seg på markedet.

Verken nordmennene Magnus Wolff Eikrem og Jo Inge Berget eller Fabio, Wilfried Zaha og Kenwyne Jones har vært noen suksess. Kun Mats Møller Dæhli kan sies å ha vært en hit i Wales.

– Det er mange spørsmål rundt det. Var det agentstyrt? Var han for dårlig forberedt til å hente spille? Wolff Eikrem og Berget er gode norske Tippeliga-spillere men har falt gjennom. Hadde han gjort to-tre treff der isteden for bom, så hadde det hjulpet mye, sa Morten Langli.

Hva mener du om jobben Solskjær har gjort? Si din mening i kommentarfeltet.

Nå har Solskjærs stjerne imidlertid fått seg en stygg skrape i lakken, i alle fall når det kommer til hans evner som manager.

– Det er klart at renomme og ryktet hans har fått en kraftig skrape. Når man ser på tabellen og hvordan laget har fremstått, så er det ikke godt nok, sier Erik Thorstvedt.

Blir med ned - om han får lov

Ole Gunnar Solskjær selv er klar på hva han ønsker for fremtiden.

– Jeg er manager i Cardiff City. Det er jobben min. Jeg legger meg ikke ned og syns synd på meg selv. Nå skal vi avslutte sesongen godt, og så planlegge for neste år.

Erik Thorstvedt tror ønsket om å bli med Cardiff ned er genuint fra Solskjærs side.

Spørsmålet er hvordan den eksentriske eieren Vincent Tan nå tenker om nordmannens posisjon i klubben. Alt kommer an på om hans bilde på den norske treneren har endret seg.

– Han har den yrkesstoltheten at jeg tror han gjerne vil ta dem opp igjen. Dersom Tan fortsatt elsker Ole Gunnar så blir han nok med ned. Men så kan det også være at Tan faller ned på den andre siden. At han finner ut at resultatene har vært for dårlige.

Hva mener du om jobben Solskjær har gjort? Si din mening i kommentarfeltet.