POKER: Kulturminister Thorhild Widvey ønsker å tillate Poker-NM og private pokerlag i Norge. Lovforslaget skal ut på høring innen kort tid. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix
POKER: Kulturminister Thorhild Widvey ønsker å tillate Poker-NM og private pokerlag i Norge. Lovforslaget skal ut på høring innen kort tid. Foto: Audun Braastad / NTB scanpix

Regjeringen vil legalisere Poker-NM og private pokerlag

Men kulturministeren vil ikke at det skal bli fritt frem for store innskudd og gevinster med det første.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Frp har fått det som de vil og fått med seg regjeringspartner Høyre på å tillate private pokerlag og Poker-NM.

Poker-NM i Norge

Pokerspill har vært forbudt i Norge, men har ikke vært en prioritert sak for lovens håndhevere. 

– Mange nordmenn spiller poker. I dag arrangeres poker-NM i utlandet. I fremtiden vil dette mesterskapet kunne avholdes i Norge, sier kulturministeren Thorhild Widvey (H) i en pressemelding.

Senest i april ble Poker-NM arrangert i Dublin i Irland, nettopp på grunn av forbudet her hjemme i Norge.

Sandberg glad

Her deltok blant andre Frps nestleder Per Sandberg som lenge ivret for en lovendring.

Han er glad for at spillet nå legaliseres.

– Det er viktig fordi det er en prestasjonsidrett og at det er 400.000-500.000 nordmenn som interesserer seg for spillet, sier Sandberg til TV 2.

Frp-nestlederen sidestiller det med å spille bridge eller sjakk, og mener det er viktig at disse pokerspillerne skal få utøve spillet også i Norge.

Lov med begrensninger

Kulturministeren ønsker likevel å holde kontrollen med pokerspillingen, og ønsker derfor kun å tillate private pokerlag med begrensede innskudd og gevinster i første omgang. 

Disse pokerlagene kan ikke ha et organisert eller profesjonelt preg, heter det i pressemeldingen fra Kulturdepartementet.

– For å sikre en kontrollert utvikling av et nytt lovlig spill på det norske markedet, åpnes det i denne omgangen kun for disse to formene for poker. 

Men om du allerede nå har grepet telefonen for å kalle inn til pokerlag med pengeinnskudd, må du holde an litt.

Før lovendringen trer i kraft skal forslaget ut på høring i Stortinget. Dette vil skje innen kort tid, lover kulturministeren.