ETTERTRAKTET 22-ÅRING: Kyrre Gørvell-Dahll, alias Kygo, er en ettertraktet mann.
ETTERTRAKTET 22-ÅRING: Kyrre Gørvell-Dahll, alias Kygo, er en ettertraktet mann.

Han er lastet ned over 60 millioner ganger på nett

22-åringen fra Bergen er så ettertraktet av internasjonale stjerner og plateselskaper at han vurderer å hoppe av økonomistudiene. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Norsk elektronisk musikk er for tiden ettertraktet i den store verden. En av flere unge som gjør suksess er 22 år gamle Kyrre Gørvell-Dahll, alias Kygo, fra Bergen. 

Fire av konsertene i USA er allerede utsolgt, Avicii og Coldplay har tatt kontakt for å få Kygo til å remixe låtene deres, og store plateselskap vil gjerne skrive kontrakt med 22-åringen. 

– Det er utrolig kjekt at interessen er så stor, og at folk hører på musikken min, sier Kygo til TV 2. 

Arbeidet fra gutterommet

Han har sittet hjemme på gutterommet i Fana i Bergen, og remixet låter. Musikken har han lastet opp på sosiale medier, og deretter har arbeidet spredt seg. Kygos Facebook-side har over 270.000 følgere. 

– Folk har delt det med sine venner, og de har delt det videre. På den måten har det spredt seg utover, sier han, og legger til at musikken hans har rundt 60 millioner klikk på YouTube og musikknettstedet SoundCloud.

Hans remix av låten «Younger» lå fredag kveld på 5. plass på Itunes og Spotify i Norge. Hør utdrag her:

Offisiell remix av Coldplay

Neste fredag er det premiere på Kygos remixede versjonen av Coldplays «Midnight» i Pete Tongs ukentlige radioshow på BBC Radio 1. 

– Det er utrolig kjekt. Jeg er superfan av Coldplay, så det var veldig kjekt å bli kontaktet av dem for å gjøre en offisiell remix av låten, sier Kygo. 

Musikkanmelder i Aftenposten, Cecilie Asker, mener det er ganske spesielt av en forholdsvis ukjent norsk artist får så mye oppmerksomhet fra den internasjonale musikkscenen.

– Hvor stort dette faktisk kommer til å bli, er vanskelig å si før vi ser de virale effektene, sier Asker. 

Grenseløs musikkbransje

Music Norway skriver at vi er et godt stykke unna svenske giganter som Avicii og Swedish House Mafia, men det er mye som tyder på at norsk elektronisk musikk stadig kommer til å få større oppmerksomhet i utlandet. 

– Elektronisk musikk fra Norge er definitivt på vei opp, ikke bare i USA, men i hele verden, særlig i Europa, sier Charlie Amter fra A&R-avdelingen til Warner Chappell i Los Angeles til Music Norway.

Cecile Asker sier musikkbransjen har blitt grenseløs med sosiale medier. 

– Selv om man har mulighet til å nå ut til flere, så er det også større konkurranse. Hvorvidt det varer kommer an på hvilket apparat man har i ryggen, sier hun. 

Kygo forteller at de prøver å forholde seg rolig til det som nå skjer rundt han. Når han skal velge plateselskap er det viktig for ham at de vil satse på hans musikk. 

– Det er viktig å vite at selskapet har troen på meg, og at jeg blir en prioritet, sier han. 

Kygo var gjest i Nyhetskanalen lørdag morgen, og på oppfordring hadde han laget en remix av nyhetsvignetten: