Solskjær og Cardiff rykket ned etter å ha blitt knust av Newcastle

– Legger meg ikke ned og synes synd på meg selv, sier Solskjær. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Newcastle-Cardiff 3-0

Se høydepunkter øverst i saken.

Uhellet traff Cardiff på verst tenkelige tidspunkt da store deler av troppen, deriblant Mats Møller Dæhli og Gary Medel ble syke i forkant av skjebnekampen mot Newcastle.

Når Manchester United i tillegg tapte hjemme for Sunderland måtte waliserne vinne på St. James' Park.

Cardiff prøvde å presse på for utligning på slutten etter Newcastles tidlige ledermål, men isteden kontret gjestene inn både 2-0 og 3-0.

– Jeg er selvfølgelig skuffet. Om man ser på prestasjonen og sjansene vi skapte i dag så kunne vi ha vunnet tre kamper. Jeg tror ikke at vi har skapt så mange sjanser i noen Premier League-kamp, sa Ole Gunnar Solskjær etter kampen.

– Med innsatsen og holdningen de viste hadde de ikke fortjent å tape. De er skuffet, men de er en fantastisk gjeng med spillere.

På pressekonferansen etter kampen gikk han lenger i å beskrive hvor ille nedrykket føles.

– Det er en av de bitreste skuffelsene i mine og spillernes karrièrer, sa Solskjær ifølge Wales Online.

Planlegger for neste sesong

TRØSTES: Ole Gunnar Solskjær fikk et klapp på skulderen av Alan Pardew etter at nedrykket var klart. FOTO: AP Photo/Scott Heppell
TRØSTES: Ole Gunnar Solskjær fikk et klapp på skulderen av Alan Pardew etter at nedrykket var klart. FOTO: AP Photo/Scott Heppell

Han hadde ønsket å gi Cardiff-fansen en bedre opplevelse i Newcastle, men lover å slå tilbake.

Da som manager for Championship-klubben Cardiff. 

– Jeg er manager i Cardiff City. Det er jobben min. Jeg legger meg ikke ned og syns synd på meg selv. Nå skal vi avslutte sesongen godt, og så planlegge for neste år.

Målet er å rykke opp til Premier League på første sesong.

– Det handler om karakter og at vi klarer å slå tilbake med en gang, sa Solskjær som er trygg på at han har støtten fra Cardiff-eier Vincent Tan.

RYKKET NED: Ole Gunnar Solskjær, Magnus Wolff Eikrem, John Arne Riise, Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget, Brede Hangeland.
RYKKET NED: Ole Gunnar Solskjær, Magnus Wolff Eikrem, John Arne Riise, Mats Møller Dæhli, Jo Inge Berget, Brede Hangeland.

Han vil ikke skylde på sykdomsforfallet til tre-fire av hans viktigste menn.

– Det hjalp oss såklart ikke, men det er en del av fotballen at folk blir syke og generelt har vi vært heldige på den måten denne sesongen, sa Solskjær.

Det betyr at seks nordmenn i dag rykket ned fra Premier League. I tillegg til Solskjær, Magnus Wolff Eikrem, Mats Møller Dæhli og Jo Inge Berget fikk også Brede Hangeland og John Arne Riise skjebne beseglet etter å ha blitt knust av Stoke.

Pr. dags dato er kun Alexander Tettey (Norwich) og Jonathan Parr (Crystal Palace) igjen av nordmann i den øverste engelske divisjonen. Tetteys Norwich ligger imidlertid tynt an.

Fartsfylt åpning

Det ble en fartsfylt åpning på St. James' Park, med to lag som er blitt beryktet for tvilsomt forsvarsspill.

Hjemmelaget fikk kampens første mulighet før minuttet var spilt, men Loïc Remys avslutning fra ti meter gikk via Fabio og spratt såvidt utenfor.

Etter fem minutter fikk Cardiff sin første mulighet. Tim Krul gikk ut i feltet og bokset, men ballen gikk rett til Frazier Campbell som avsluttet med volleyskudd på direkten.

Det var ingen enkel avslutning teknisk, og ballen gikk utenfor.

Hjemmelaget tok ledelsen

Newcastle var imidlertid det førende laget spillemessig og var laget som skapte de største muligheten. Etter kvarteret var høyreback Mathieu Debuchy på en visitt i Cardiffs 16-meter.

Han ble spilt gjennom, men avslutningen gikk rett på David Marshall og til hjørnespark.

Corneren endte med en heading i tverrliggeren, men allerede i neste Newcastle-angrep var hjemmelaget i føringen. 

Moussa Sissoko fikk ballen på høyrekanten, dro seg fint fri og slo et perfekt innlegg over Marshall og Cardiff-forsvaret. På Bakerste stolpe dukket Shola Ameobi opp og stanget inn 1-0.

Det var spissens femte mål på 75 Premier League-kamper.

Fantastisk redning av Krul

Tre minutter seinere var Newcastle nærme 2-0. Et skudd fra Moussa Sissoko gikk via Aron Gunnarsson og i stolpen bak en utspilt Cardiff-keeper.

Rett før halvtimen var gjestene på en sjelden visitt i de svartstripetes forsvarssone. 

Wilfried Zaha dro seg fint innover feltet og fikk avsluttet mot nærmeste stolpe. En strålende reaksjon av Tim Krul gjorde at han fikk en tå på ballen og såvidt pirket den utenfor.

Til pause stod det 1-0 til hjemmelaget og med Sunderland i ledelsen mot Manchester United var Cardiff klare for nedrykk til pause.

Protesterte mot Ashley

Innledningen på andreomgang ble mer preget av Newcastle-fansens protester mot klubbens eier Mike Ashley og manager Alan Pardew. Et ellers uvanlig stille hjemmepublikum la ikke akkurat fingrene mellom i syngingen og bannerne de viste frem.

Cardiff skapte omgangens første mulighet da et svakt innlegg var nære ved å snike seg inn.

Ti minutter ut i andre omgang var Mike Williamson nære for hjemmelaget da skuddet hans gikk via en Cardiff-spiller og ut over dødlinjen. 

I det 69. minutt gikk deler av hjemmepublikummet hjem i protest mot klubbledelsen, og det så ut som det tok noe av luften ut av hjemmelaget.

Store Cardiff-muligheter, men så...

Plutselig begynte Cardiff å skape noen sjanser, og med et kvarter igjen fikk de flere store muligheter på kort tid.

Den største av de alle, en sjanse til Aron Gunnarson med keeperen ute av spill, ble stoppet av Fabricio Coloccini på streken.

Ole Gunnar Solskjær satte inn Magnus Wolff Eikrem i jakten på utligning, men isteden kontret Newcastle inn 2-0. 

Loïc Remy fikk ballen alene med David Marshall og satte inn Newcastles andre.

Cardiff falt sammen og Steven Taylor satte inn 3-0 på overtid og sementerte Cardiffs skjebne.