KORRUPSJONSSIKTELSEN MOT EIRIK JENSEN:

Feil at det ble funnet en halv million kroner hos Jensen

Dagsavisen beklager at de skrev at politiet fant en halv million kroner i kontanter hjemme hos politimannen Eirik Jensen. I huset ble det funnet 30.000 kr.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

For en måned siden trykket Dagsavisen en artikkel hvor det stod at det ble funnet en halv million kroner i kontanter hjemme hos den korrupsjonssiktede politimannen Eirik Jensen.

Ifølge Jensens advokat er den korrekte summen 30.000 kroner og pengene stammet fra salg av brukte biler og motorsykler.

Hemmelig ransaking

Den angivelige halve millionen ble funnet under en hemmelig ransaking i desember i fjor og skulle, ifølge avisens anonyme kilder, være betaling for å ha hjulpet den selvutnevnte narkobaronen, Gjermund Cappelen, med å smugle hasj.

Saken ble sitert av mange norske mediehus, inkludert TV 2. 

– Denne saken har ikke rot i virkeligheten, sier Jens-Ove Hagen som forsvarer Eirik Jensen.

Se reportasjen øverst i saken!

– 500.000 kroner er et meget stort beløp. Når det blir fremlagt som en kjensgjerning i en stor norsk dagsavis så er det i særdeles stor grad egnet til en negativ forhåndsdømming av min klient, sier Hagen til TV 2.

Ifølge Jensens advokat er Spesialenheten helt inneforstått med at dette er en grov uriktig beskylding.

– Men folk flest er jo ikke klar over det. De har jo fortsatt tillit til at det som blir formidlet gjennom massemediene er riktig, sier Hagen. 

Klaget inn for PFU

Dagsavisen blir nå klaget inn for Pressens Faglige Utvalg (PFU). I klagen heter det:

«... påstandene er uten tvil det groveste eksemplet på desinformasjon fra massemediene som er presentert i saken mot Eirik Jensen. Det har åpenbart hatt stor skadevirkning for allmennhetens oppfatning av Eirik Jensens straffskyld, og dermed gjort han svært utsatt for en forhåndsdømming». 

Riktignok ble det beslaglagt kontanter da politiet ransaket Jensens hus. Jens-Ove Hagen sier Spesialenheten har beslaglagt 30.000 kroner.

– Jensen har selv fortalt om – og påvist -  hvor det ligger et beløp på ca 30.000 kroner. I denne sammenhengen er jo det et helt bagatellmessig beløp, sier advokaten.

Dagsavisen beklager

Eirik Jensen har i politiavhør forklart at beløpet stammer fra salg av brukte biler og motorsykler. 

– Han har i flere sammenhenger forklart at han har som hobby og kjøpe og selge noen biler og motorsykler innimellom. Han liker å kjøpe brukt ting, både innbo og kjøretøy. På slike markeder som han oppsøker er det helt vanlig å ha kontanter. Jeg for min del finner ikke dette beløpet noe oppsiktsvekkende. 

Dagsavisen beklager nå oppslaget.

– Nå som vi er blitt gjort oppmerksom på at beløpet er mindre enn det vi skrev kommer vi til å beklage dette og rette det opp i lørdagens avis, sier sjefredaktør Eirik Hoff Lysholm i Dagsavisen.