Låner ut voldsalarmer for å hindre russe-voldtekter

I fjor ble det anmeldt åtte voldtekter i forbindelse med russefeiringen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Denne helgen samles 20.000 russ til russetreff på Lillehammer og i Stavanger. Arrangørene håper å hindre voldtekter ved sterkt vakthold, holdningskampanjer og utlån av trygghetsalarmer.

– Det er kjempebra at de setter fokus på det, da blir det tryggere å være her, sier russen Marius Bakke fra Nordstrand i Oslo, som sammen med medruss skal tilbringe helgen i Lillehammer.

Alarm koblet til vektere

Arrangørene på Lillehammer deler ut trygghetsalarmer som er koblet opp mot et vekterselskap. Skjer det noe og alarmen utløses, skal det alltid være et vekterlag i nærheten som kan komme til unnsetning.

– Det er kjempebra. Når det er sånn at de kommer løpende, er det en trygghet, sier Anna Herregården Jeremic, som sammen med venninnene også deltar på russetreffet på Lillehammer.

Passer på hverandre

Mange har allerede inngått avtaler med hverandre for å unngå å komme opp i ubehagelige situasjoner.

– Jeg har gjort avtale med venninnene mine om at vi skal passe på hverandre, sier Guro Storlien, som er russ i Ringsaker denne våren. 

landstreffet på Lillehammer deltar 10.000 russ. Ett av høydepunktene er kåringen av årets russebuss, der både lys, lyd, konsept, rigg, interiør og eksteriør skal bedømmes og belønnes.