Derfor er Agnes-forsvinningen et mysterium for etterforskerne

Politiet har ennå ikke funnet spor av et drap i etterforskningen etter at Agnes Elisabeth Müller (36) forsvant.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

I flere dager finkjemmet kriminalteknikere huset til kvinnen og hennes drapssiktede ektemann i Forsand kommune. Teknikerne fikk hjelp av åstedshunder som søkte etter spor av blod og lik i og utenfor eneboligen.  

I dag bekrefter politiet at de ikke har funnet spor av et drap eller en voldshandling. 

– Nei, det har vi ikke funnet spor av, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt til TV 2.

Frykter spor kan gå tapt

Forsvinningen til 36-åringen er et mysterium for drapsetterforskerne. Politiet vet ikke hvor kvinna er og har ikke funnet et åsted for et drap.

– Det er veldig utfordrende for oss når vi ikke har funnet henne eller har noe åsted. Men vi jobber systematisk med det vi har og gjennomfører søk etter henne, sier Nord-Varhaug.

Politiet frykter spor etter gjerningspersonen kan gå tapt for hver dag som går uten at de finner henne.

– Det er alltid en fare i etterforskningen av denne karakter, så det frykter jeg, sier politiinspektøren til TV 2.

Ektemannen: Kjørte Agnes til ferga

Ektemannen har forklart at kvinnen ble kjørt til Oanes fergekai sent om kvelden 16. april, og dette skal være siste gang han så henne. Men politiet fester ikke lit til denne forklaringen, får TV 2 opplyst. Etterforskerne mener mannen snakker usant om sine bevegelser i tiden før og etter hun forsvant.

– Ja, vi mener hans forklaring står i strid med tekniske undersøkelser og vitneforklaringer. Det er bakgrunnen for at vi mener det er skjellig grunn til å mistenke han for å ha drept henne, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug.

Ønsket å skille seg

Onsdag ble ektemannen varetektsfengslet av Jæren tingrett i fire uker med brev- besøks- og medieforbud. Han nekter for å ha drept kona og har anket kjennelsen til lagmannsretten. I går satt 34-åringen i et seks timer langt avhør og ble konfrontert med tekniske spor. 

– Jeg kan ikke kommentere innholdet i hans forklaring, men han forklarte seg i detalj om sine bevegelser. Dersom han har kommet med tilleggsopplysninger så betyr ikke det at han har snakket usant, sier mannens forsvarer, Ørjan Eskeland til TV 2.

Agnes Elisabeth Müller var åpen med kolleger og venner om at hun ønsket å skille seg. Politiets hovedteori er etter det TV 2 får opplyst at ekteskapsproblemer motivet for drapet.

– Forholdet de i mellom er selvsagt svært interessant for oss. Men jeg vil ikke gå inn i detaljer om hvordan vi analyserer det. Vi jobber med å få avdekket et motiv, sier Nord-Varhaug til TV 2.