– Hadde trolig endt opp i Molde om det ikke ble RBK

Morten Gamst Pedersen vurderte sterkt tilbudet fra Molde.

Søndag er det klart for et klassisk oppgjør på Lerkendal når Rosenborg og Molde braker sammen med hverandre. Det blir en smule spesielt for Morten Gamst Pedersen.

Da 32-åringen returnerte til norsk fotball foran årets sesong, var Molde blant beilerne. Gamsten endte til slutt med å signere for Rosenborg.

- Det var et vanskelig valg. Hvis jeg ikke hadde endt opp i Rosenborg, hadde det mest sannsynlig blitt Molde. Det var noen andre interessenter også, men til syvende og sist er jeg fornøyd med valget mitt, sier Gamst Pedersen til TV 2 Sporten.

- Gull er motivasjonen

Helt siden Gamst Pedersen returnerte til norsk fotball, har han vært klar på at det å vinne noe som er den store motivasjonen. Faren hans, Ernst, har vunnet både serien og cupen i Norge. Og det vil Gamst kopiere.

Dersom drømmen om seriegull skal realiseres i år, bør Rosenborg prestere mot Molde søndag. Ellers vil man allerede være seks poeng bak.

- Det blir en viktig kamp. Det blir ikke noen seriefinale så tidlig, men det er viktig å ikke komme for langt bakpå, sier Gamst Pedersen.

Han tror fortsatt at han gjorde et riktig valg da han valgte Rosenborg med tanke på gulldrømmen.

- Ja, jeg håper jo det. Det er derfor jeg har kommet hit. Jeg har lyst å vinne gull og det vet jeg at jeg har en god mulighet til som Rosenborg-spiller, sier han.

Tenker mer enn fotball

Samtidig er det ikke bare gullsjansene som gjorde at Gamsten valgte Trondheim. Ei heller pengene, men i stedet kompisen - advokat - Kent Ranum og Trondheim by.

Selv om Gamsten er klar på at han ønsker å spille fotball til han er 40, har han så vidt begynt å tenke på karrieren etter fotballen.

- Kent er en av mine beste venner, og han var nok tungen på vektskålen. Jeg kommer hit for å spille fotball, men det å få være med på en del investeringer i lag med han er noe som trigger meg. Jeg synes det er artig å kunne holde på med det ved siden av fotballen, sier Gamst Pedersen.