ANKLAGES FOR RASISME: Programvert i Top Gear, Jeremy Clarkson.Foto:  BEN STANSALL/AFP
ANKLAGES FOR RASISME: Programvert i Top Gear, Jeremy Clarkson.Foto:  BEN STANSALL/AFP

Jeremy Clarkson nekter for TV-rasisme

«Top Gear»-programlederen skal ha kommet med et rasistisk ord under en TV-sending.

«Top Gear»-programleder Jeremy Clarkson blir beskyldt for å være rasistisk etter at han angivelig skal ha sagt et sterkt rasistisk ladet ord i en ny episode av bil-serien. Episoden er ennå ikke vist på BBC, men avisen The Mirror har avslørt dette.

Nynnet barnerim

I råstoff fra innspillingen av programmet nynnet Clarkson på et engelsk barnerim, og han skal ha brukt et sterkt rasistisk ord.

På sin Twitter-konto i dag morges benekter den profilerte engelske programlederen at dette har skjedd

– Jeg brukte ikke dette rasistiske ordet. Har aldri brukt det. The Mirror har gått langt over streken denne gang, sier Clarkson.

– Ba produksjonen bruke et annet opptak

I opptaket kan man høre Clarkson mumle visa fordi han skal velge mellom to biler. Selv mener han at han bevisst unngikk å bruke det rasistiske ordet, og isteden byttet det ut med «teacher». 

– Jeg hørte selv at det kunne feiltolkes. Jeg ba derfor produksjonen innstendig om å bruke ett av de andre opptakene, forklarer han i en video han har lastet opp.

– Nå beklager jeg at jeg ikke prøvde nok.

Anklaget for rasisme tidligere

Dette er ikke første gang programverten må stå i mot anklager om rasisme. Tidligere denne måneden måtte han forsvare hvorfor han valgte å kalle sin svarte hun for Didier Dogba – oppkalt etter fotballspilleren Didier Drogba.