Stian (27) ble sjekket opp med skjult kamera i en uke

Stian Berg Røste hadde ingen anelse om at «blind daten» hadde fulgt ham i en uke allerede.

Da radioverten Stian Berg Røste (27) takket ja til å være med i et sjekkeprogram, trodde han at det ikke var verre enn å møte opp på en blind date. Lite visste han at prosjektet var mye større enn som så. 

– Jeg trodde jeg skulle være med på noe enkelt og greit. Et kjapt intervju om hva man ser etter, for å så dra på blind date en uke etter. Og hvis det var alt, så var det akkurat ikke skummelt nok til å si nei, forteller Stian til TV 2.

Se Stian bli lurt i videoen nederst i artikkelen.

Pangstart på datingen

Uken den angivelige daten skal finne sted, starter en praktikant hos radiokanalen NRJ. Journaliststudenten Mari Reisjå skal få prøve seg som radiovert hos Morgenshowet, der Stian er blant de faste vertene.

Det hun egentlig skal er å prøve å sjekke opp Stian med skjult kamera.

Stian Berg Røste, Martin Giæver og Mari Reisjå i «Hemmelig kjærlighet». Foto: TV 2
Stian Berg Røste, Martin Giæver og Mari Reisjå i «Hemmelig kjærlighet». Foto: TV 2

– Fortsatt spør jeg meg selv om hvorfor jeg ble med på dette. Neida. Jeg ble med fordi jeg hadde bestemt meg for å date litt mer, og man kan trygt si at jeg fikk en pangstart på datingen, sier Mari lattermildt.

Sjekketips og utfordringer

I løpet av uken får Mari ulike utfordringer og sjekketips fra programleder Martin Giæver, som overvåker det hele via de skjulte kameraene. Målet er å få Stian på kroken, uten at han skal skjønne tegninga.

Han bekrefter at det gjorde han ikke.

– Når jeg er på jobb så flørter jeg ikke. Jeg husker at Mari fikk beskjeder av oss, men så gjorde hun noe helt annet. Naturlig nok, for hun fikk jo helt andre beskjeder på en annen kant. Jeg tenkte at hun var litt slapp. Men veldig hyggelig - hun sklei rett inn i gjengen, sier Stian.

Anbefaler ingen å gjøre det samme

Både Mari og Stian synes selv at de er dårlige på å sjekke, og at det var derfor de ble med på noe slikt - for å utfordre seg selv på sjekkingen.

Men Mari anbefaler ingen å sjekke opp noen med skjult kamera.

– Det er en slem måte å sjekke opp en fyr på. Å overvåke noen i en uke med skjult kamera er litt ondskapsfullt, innrømmer hun.

– Skjønte ikke hvorfor hun var der

Etter en uke drar Stian til restauranten der han skal møte sin «blind date», uten noen mistanker. Sjokket er stort når Mari runder hjørnet, og avslører at det er henne som er daten.

– Jeg skjønte ingenting. Man ser at jeg står og tenker febrilskt. Jeg så hvem det var, men jeg skjønte ikke hvorfor hun var der. Det tar så lang tid før jeg skjønte greia. Men da sjokket hadde lagt seg syntes jeg det var veldig kult. Jeg ble absolutt ikke sint. Det ble jo en date, og det var veldig hyggelig at det var Mari, sier Stian.

– Mer rart enn at Mari var daten

I ettertid har han tenkt mye på dette med skjult kamera.

– Tanken på at det var skjult kamera er mer rart enn at Mari var daten. Nå tuller jeg mye med at «nei, jeg kan ikke gjøre det, for det er sikkert kameraer der» og sånn, forteller Stian.

Resultatet har blitt en pilot med tittelen «Hemmelig kjærlighet». «Hemmelig kjærlighet» konkurrerer med 11 andre friske, norske TV-ideer på TV 2 Zebra. Ett program får klapp på skulderen som den mest populære nyskapningen, med det norske publikum som jury.

«Hemmelig kjærlighet» går på TV 2 Zebra onsdag 7. mai kl. 22.00.