FORTSATT SAVNET: Tobarnsmoren og frisøren Agnes Elisabeth Müller (36) forsvant onsdag 16. april. Foto: Privat / NTB scanpix
FORTSATT SAVNET: Tobarnsmoren og frisøren Agnes Elisabeth Müller (36) forsvant onsdag 16. april. Foto: Privat / NTB scanpix

Analyserer forholdet for å finne drapsmotiv

FORSAND (TV2): Politiet lette med hund i terrenget rundt boligen til Agnes Elisabeth Müller. Politiet ønsker dommeravhør av barna hennes.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

En kriminalteknisk hund gjennomsøkte torsdag grustaket i Espedalen, i nærheten av boligen til savnede Agnes Elisabeth Müller.

Fredag fortsatte en hundefører fra politiet søk like ved det 300x500 meter store grustaket. Søkeområdet ligger mellom grustaket og det lille tjernet hvor det ble søkt med undervannskamera.

Ikke funnet åstedet

Politiinspektør Kristin Nord-Varhaug i Rogaland politidistrikt sier til TV 2 politiet ikke har funnet noe som kan være åstedet for et drap.

Hun sier forholdet dem imellom kan være et mulig drapsmotiv. 

– Forholdet dem imellom er selvsagt svært interessant for oss. Men jeg vil ikke gå inn på detaljer om hvordan vi analyserer det. Vi jobber for å få avdekket et motiv, sier Nord-Varhaug.

Hun sier politiet bruker mye ressurser på å kartlegge mannens bevegelser i tiden rundt forsvinningen. Politiet ønsker også å gjennomføre dommeravhør av barna til paret.

– I starten av forsvinningssaken hadde vi en samtale med barna. Men nå som vi har en straffesak ønsker vi å gjennomføre et dommeravhør med barna, sier hun.

Flere avhør i neste uke

Dette vil trolig skje i løpet av de neste to ukene. I neste uke skal politiet gjøre flere konfronterende avhør av den siktede. 

Den drapssiktede ektemannen til Müller satt torsdag i et seks timer langt avhør, der han ble konfrontert med elektroniske bevis og opplysninger som har kommet frem i diverse avhør.

Fredag sa en tysk kamerat av den savnede 36-åringen at han hadde sendt en melding på Facebook, som noen hadde lest 18. april - to dager etter at hun forsvant.

Kameraten opplyser til VG at han sendte 36-åringen en melding 17. april – uten å få svar.

– Heller ikke 18. april fikk jeg et svar fra henne, men da så jeg at meldingen var lest klokken 18.32, sier den tyske mannen.

Den siktede har anket onsdagens kjennelse, der politiet i Jæren tingrett fikk medhold i kravet om fire ukers varetektsfengsling.