Diva- Carey syv timer forsinket til intervju med «God kveld Norge»

Mariah Carey er selve definisjonen på popstjerne. Hun har både stemmen og alle divataktene godt på plass.

Da Guri Solberg, utsendt som reporter for «God kveld Norge», skulle intervjue Mariah Carey (44) i New York, kom superstjernen hele syv timer for sent.

– Jeg hadde jo hørt historier om Careys diva-nykter, og hadde fått beskjed fra plateselskapet om at det ville bli forsinkelser... Likevel var det en absurd følelse å sitte på et superfancy hotell i Greenwich, midt på natta, og vente på å kanskje få intervjue henne, sier en fortvilet Guri Solberg.

Møtte ikke opp til intervju før på morgenkvisten
Carey hadde allerede varslet at hun foretrakk å gjøre intervjuer sent på kvelden og på natten, men det ble mer morgen før hun var på plass.

– Jeg satt lenge i en mørk hotell-lobby sammen med en sør-afrikansk tv-stjerne som var foran meg i køen. Vi pratet og leste litt bok også sovnet vi begge på sofaene på hotellet. En time før intervjuet ble vi vekket og vist til en suite, vegg i vegg med Mariah sin. På et tidspunkt vurderte jeg å stjele med meg alle de fancy produktene på badet, bare på trass, sier Guri.

Svarte frekt på spørsmål

Klokken halv fem var divaen klar til intervju. Guri forteller at superstjernen satt å nippet til et vinglass som assistenten holdt for henne. 

– Jeg tenkte hele tiden at jeg skulle være kul og avslappa, men ble litt satt ut av Mariahs måte å svare på, som var en blanding av hyggelig og superfrekk. Jeg ante ikke hvor jeg hadde henne, sier Guri. 

– Klokka er fire på morgenen. Hvordan har du det?

– Jeg har det fint faktisk, sier en uforskammet opplagt Mariah Carey.

– Er det noen som bryr seg?

Diva eller ikke - Mariah Carey er blant verdens mestselgende artister og troner stadig hitlistene. Nå er hun aktuell med nytt album, og har en ny musikkvideo ute. 

Under innspillingen av denne videoen fikk hun skulderen ut av ledd, noe hun mener at folk ikke har vært nok opptatt av. Hun ble derfor veldig glad da vi spurte henne om hvordan det gikk.

– Jeg bare, er det noen som bryr seg her? Tusen takk for at du spør. Skulderen min er faktisk mye bedre. På vei til sykehuset i taxien hørte nok sjåføren noen ord han aldri hadde forventet å høre, sier Carey og kaster på håret.

– Hvordan våger du å spørre om det

Det er mye superstjernen ikke vil snakke om. Som for eksempel at hun har opptrådt for noen av verdens verste diktatorer, som Muhammar Gaddafi og den angolske presidenten Josè Eduardo dos Santos.

Dette skal hun ha fått enorme pengesummer for, men når Guri spør om penger blir hun avbrutt av en representant fra plateselskapet. 

– Dette er ditt siste spørsmål så bruk det klokt, sier representanten fra plateselskapet. 

Mariah velger likevel å svare på spørsmålet. 

– Hvordan våger du å spørre om det. Det er motbydelig, sier Carey slepent og retter på håret sitt.

Se hele intervjuet med Mariah Carey øverst i saken.

Mariah Carey har en svært team som døgnet rundt står på for at hun skal ble fornøyd. Hun har liker å få ting gjort på sin måte, som da hun møtte
Mariah Carey har en svært team som døgnet rundt står på for at hun skal ble fornøyd. Hun har liker å få ting gjort på sin måte, som da hun møtte "God kveld Norge" i New York her forleden. Foto: Scanpix