SLAPP Å BØTE MED LIVET: Pitbullen Mickey må flytte inn i politiets kennel etter at han angrep et barn i februar. Foto: Privat
SLAPP Å BØTE MED LIVET: Pitbullen Mickey må flytte inn i politiets kennel etter at han angrep et barn i februar. Foto: Privat

Skambet lille Kevin (4) - dømt til livstid i hundefengsel 

Facebook-aksjon reddet hunden Mickey.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Pitbullen Mickey (4) må tilbringe resten av livet sitt bak lås og slå, etter at han 20. februar angrep en fire år gammel gutt. 

Gutten er fortsatt innlagt på sykehus på grunn av de omfattende skadene.

Høyesterettsdommer Deborah Griffith avgjorde dette tirsdag under i en høring i Phoenix i den amerikanske delstaten Arizona.

Neste uke flytter Mickey inn i Phoenix-politiets egen kennel, som ligger i et nedlagt fengsel.

Det er også begjært at han skal kastreres og microchippet, samt at hjørnetennene hans skal bli filt ned, skriver ABC News. 

– Denne hunden er ond, uttalte Griffith under høringen. 

Artikkelen fortsetter under bildet...

ETTER ANGREPET: Kevin Vicente i sykehussenga dager etter det brutale angrepet. Foto: AP
ETTER ANGREPET: Kevin Vicente i sykehussenga dager etter det brutale angrepet. Foto: AP

Internettaksjon

FORBARMET SEG: Sherrif Joe Arpaio får nå ansvaret for Mickey. Foto: AP
FORBARMET SEG: Sherrif Joe Arpaio får nå ansvaret for Mickey. Foto: AP

Mickey angrep Kevin Vicente (4), og rakk å spise opp deler av guttens ansikt før en barnevakt, som eier hunden, fikk sparket hunden bort.

Kevin skal ha vært alene i rommet sammen med hunden, og prøvd å ta et kjøttbein fra Mickey. Det var da hunden angrep gutten.

Tilstanden var lenge kritisk for gutten. Kirurgene brukte over fem timer på å lappe sammen ansiktet hans.

Et halvt år før angrepet, tok hunden livet av en to måneder gammel valp.  

I februar krevde Kevin Vicentes foreldre at Mickey skulle avlives. Avlivingen ble møtt med høylytte protester fra dyrevernere som mente at også hunden var et offer.  

Etter en nettaksjon med flere tusen dyrevernere i sving, ble det avgjort at Mickey skal få leve. Flere har hevdet at barnevakten var uansvarlig som lot Kevin leke alene i nærheten av hunden.

Facebook- gruppa «Save Mickey» har i skrivende stund over 72.000 medlemmer.

«Mickey står i fare for å miste livet fordi et barn uten tilsyn gikk inn på Mickeys område mens Mickey koste seg med kjøttbeinet sitt. Barnet prøvde å ta beinet, Mickey prøvde å ta det tilbake og bet barnet i ansiktet», skrives det i gruppas presentasjon. 

Moren: – Helt utrolig

I høringen forbarmet dommeren seg over Mickey.

– Dette er helt utrolig. Det er forstyrrende at de (Mickeys supportere, journ.anm) verdsetter et dyr høyere enn et barn, sier guttens mor Floridalma Vicente til AZCentral.

Prisen for å slipe ned Mickeys hjørnetenner er 15.000, og Vicente-familiens advokat John Schill sier at det ville vært mer logisk å gi disse pengene til Kevin.

Kevin er fortsatt innlagt på sykehus med omfattende ansiktsskader, og han vil trenge oppfølging i flere år fremover. Legene jobber nå med musklene rundt Kevins høyre øye. Musklene er fastlåst i lukkeposisjon etter angrepet. 

– Kevins skader er så omfattende, at 15.000 er en dråpe i havet, sier advokat Schill.