PÅ VEIEN IGJEN: En uke etter at deres forrige buss gikk opp i flammer, har russeguttene fra Berget skaffet seg ny buss.
PÅ VEIEN IGJEN: En uke etter at deres forrige buss gikk opp i flammer, har russeguttene fra Berget skaffet seg ny buss.

Russebussen gikk opp i flammer - nå har gutta fått ny buss

For én uke siden sto bussen deres i full fyr. Nå er gutta i «The Last Trip» på veien igjen etter branndramaet. 

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– En utrolig lettelse! Endelig sitter vi i buss med samlet gjeng! Det er litt uvirkelig med tanke på alt som har skjedd, sier Knut Greve Rokne til BA. 

Nittenåringen er en av de 27 medlemmene på russebussen «The Last Trip», som ble totalskadet ta den tok fyr på vei fra Fana til Åsane fredag 25. april. 

Ifølge BA sto flammene 20 meter opp i luften, og politiet måtte stenge veien. 

– Naturlig å hjelpe til

At en ny buss har kommet på veien så fort, skyldes iherdig jobbing fra guttene selv - og et veldig engasjement blant guttenes foreldre. 

Brannen skjedde fredag. Allerede søndagen etter hadde over 40 foreldre samlet seg for å finne en løsning.

Se video av «The Last Trip» ut på veien igjen under:

– De som har opplevd hvor mange timer og år guttene har brukt på å planlegge og jobbe for dette, skjønner fort at det var vondt og smertefullt for dem, sier Gisle Oppedal, som er faren til en av guttene på bussen, til TV 2. 

– De har skolegang, og har en russetid de skal ha. Da er det naturlig å hjelpe til, fortsetter Oppedal. 

Mor tok fri fra jobb

Kristin Oma, moren til en av guttene på bussen, forteller at flere av guttene var hjemme hos henne da de fikk beskjed om at bussen brant. 

– Da jeg gikk ut og sa det til guttene, trodde de meg ikke først. Da de til slutt var inne på nettet og så, var det sånne sorgreaksjoner. Det gjorde veldig inntrykk på meg som mor, sier Oma til TV 2. 

Til høyre kan du se video av da bussen brant:

De siste dagene har hun tatt fri fra jobb for å administrere arbeidet med å få en ny buss på plass. Hun forteller at guttene i løpet av de siste tre årene har hatt over 8000 dugnadstimer for å tjene inn penger til russebussen.

– Mange av dem var så langt nede. Forventningene var jo så høye. Man kan si at russefeiringen har tatt helt av, men når de nå hadde gjort alt dette selv, syntes vi det var på tide å hjelpe til og fikse så fort vi kunne. Det er helt utrolig at det gikk i boks, sier Oma. 

Tirsdag ble den nye bussen kjøpt inn. Torsdag morgen kunne guttene reise avgårde til russetreff i Stavanger - med påskriften «The Last Trip is back» på siden av bussen. 

Budsjettet på bussen som brant skal ha vært på over to millioner kroner. Den nye bussen er finansiert av sponsorer og privatpersoner.