Alenemoren Maria sloss for penger

Da Maria Romstad (36) fikk regningen fra bilverkstedet bestemte hun seg for å slåss for penger i TV-programmet «Catfight». 

Alenemoren Maria Romstad (36) hater vold, er livredd smerte og hadde aldri tidligere sloss da hun gikk inn i eksperimentet. Hun hadde vondt i magen i en uke, men den mulige premien på 25.000 kroner fikk henne til å takke ja til deltakelsen. 

– Først sa jeg nei til å delta. Men så kom altså denne enorme regningen og jeg måtte bare tvinge meg selv. Jeg hadde aldri meldt meg på ellers, sier Romstad. 

Fristes med pengepremie

I TV-programmet «Catfight» skal to kvinner, som aldri før har slåss, se om de klarer å forsere urinstinktet i løpet av en uke med trening. Deretter skal de barke løs på hverandre i ringen med publikum til stede. Vinneren får en pengepremie. Kvinnene trekker en av tre kampsporter. Kunst- og håndtverkeslæreren Maria Romstad og motstanderen hennes endte opp med kickboksing. 

– Jeg måtte sjekke ut hva dette var på Youtube og fikk sjokk da jeg så hvor voldelig det var. Fra da av hadde jeg vondt i magen resten av uka. Men jeg bestemte meg for at jeg bare måtte gi alt. 

LIVREDD: Til daglig er Maria Romstad (36) kunst- og håndtverkslærer. I løpet av en uke skulle hun være klar for å slåss i ringen.
LIVREDD: Til daglig er Maria Romstad (36) kunst- og håndtverkslærer. I løpet av en uke skulle hun være klar for å slåss i ringen.

Slåss for bedre selvtillit

Marias motstander, tobarnsmor og smykkedesigner Nina Uttakleiv (32), meldte seg på fordi hun trengte bedre selvtillit. 

– Det er tøft å overleve som kreativ, og jeg våkner ofte om nettene og tviler på om jeg er bra nok. Kanskje dette kunne gi meg litt mer styrke ved å kaste meg ut i noe jeg ikke visste hva var og faktisk gjennomføre, sier Uttakleiv, som heller ikke hadde noen erfaring med kampsport. 

TV med kvinnelig målgruppe

Programkonseptet har møtt motbør fra flere hold. Produsent Mats Nilsson fra Endemol mener det ikke er gladiator-tv som trigget ideen. 

– For meg var det interessante å se om det faktisk er mulig å kue et så grunnleggende instinkt som frykt i løpet av en uke. Jeg er overrasket over hvor mye psykologi det faktisk ligger i det å slåss. Når man møter en trussel eller en forventning om smerte sender hjernen et av tre signaler til kroppen, avhengig av hvem og hvor man er mentalt: «Fight, freeze or flight», som det kalles. For egen del lurte jeg på om det er mulig å gå fra ett av de to første signalene til det siste. Faktisk er dette tv med en kvinnelig målgruppe. Det handler om mestring, sier Nilsson. 

«Catfight»  torsdag 8 mai klokka 20 på TV 2 Zebra