Demonstranter protesterer utenfor guvernørbygningen i den Nigerianske byen Kano. Foto: AFP PHOTO / AMINU ABUBAKAR
Demonstranter protesterer utenfor guvernørbygningen i den Nigerianske byen Kano. Foto: AFP PHOTO / AMINU ABUBAKAR

USA tilbyr hjelp til å finne bortførte jenter i Nigeria

USA har tilbudt Nigeria hjelp til å spore opp rundt 200 jenter som ble bortført fra en skole av islamistiske ekstremister for få uker siden.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

– Vi har drøftet med nigerianske myndigheter hvordan vi kunne støtte deres arbeid med å finne og frigjøre disse unge kvinnene, sier talskvinne for USAs utenriksdepartement, Marie Harf.

Væpnede menn som antas å høre til Boko Haram, stormet 14. april den videregående skolen i landsbyen Chibok i delstaten Borno, lastet jentene opp på lastebiler og forsvant med dem i et avsidesliggende område mot grensa til Kamerun.

Kidnappingen fant sted samme dag som 75 mennesker ble drept i et bombeattentat i hovedstaden Abuja. Torsdag var det et nytt angrep på samme sted.

Den brutale kidnappingen har sjokkert nigerianerne, som ellers er vant til å høre om grusomheter som blir begått av både opprørere og militære i Nord-Nigeria.

Flere av jentene greide å stikke av, men de fleste er fortsatt savnet. Ifølge ryktene er en rekke av dem tvunget til å gifte seg med kidnapperne. (©NTB)