Kjendiser kaster seg på iskald Facebook-trend

– Vondt og kaldt, men konkurranseinstinktet trigget meg, sier Sp-politiker Sandra Borch.

Hopp-i-havet-trenden har de siste dagene spredt seg som en farsott på Facebook. 

Også kjendiser kaster klærne og hiver seg uti. Blant dem er TV 2-programleder Stian Blipp, olje- og energiminister Tord Lien (Frp) og Senterparti-politiker Sandra Borch.

Ble trigget av statsrådshopp

Poenget er å hoppe i havet og deretter utfordre venner og familie til å gjøre det samme. Har de ikke tatt utfordringen i løpet av et døgn, skylder de deg noe.

Sandra Borch forteller at hun ble utfordret på Facebook av flere, men at det var statsråd Tord Liens bad som fikk henne til å hoppe i det til slutt. I videoen ser man at Borch sender utfordringen videre, før hun tar av seg fotballtrøya og hopper uti det kalde vannet.

– Jeg kunne jo ikke være noe dårligere enn olje- og energiministeren. Når man ser andres videoer, tenker man at det ikke er så kaldt, men jeg mistet følelsen i muskler og alle tanker om hva jeg skulle si etterpå forsvant, sier hun til TV 2. 

PS. TV 2 ber badende om å ta hensyn til at det flere steder er svært lave vanntemperaturer, og oppfordrer til forsiktighet.

– Isen har nettopp gått

Selv hoppet hun i havet hjemme i Lavangen i Troms.

– Isen har nettopp gått. Det var tre grader i luften og sikkert det samme i havet, sier hun til TV 2 bare noen timer senere når hun har fått varmen igjen.

– Jeg tok en lang varm dusj etterpå.

Og stadig flere hiver seg uti.

– Jeg tror hele Lavangen har vært uti i løpet av ettermiddagen, både unge og gamle. Konkurranseinstinktet er stort, sier Borch.

Startet Facebook-gruppe

HAR HOPPET: Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix
HAR HOPPET: Olje- og energiminister Tord Lien (Frp) Foto: Terje Bendiksby / NTB scanpix

En som får æren for at den iskalde trenden har spredt seg så fort blant nordmenn på Facebook, er Nina Haugerud (25) fra Øksnes i Vesterålen. Denne uken laget hun Facebook-siden «Då øksnesfolket (å ræssn a Norge) håppa i have»

– Det har tatt helt av over natta, sier Haugerud til Avisa Nordland.

På Facebook-siden kan de som har hoppet, dele videoene sine. 

- Vi fra Øksnes tar utfordringer på strak arm, så jeg tenkte at det var en idé å samle videoene på et sted, sier Haugerud.

Sent torsdag kveld har gruppen nesten 4000 medlemmer. 

Sandra Borch tror nordlendingene, til tross for iskaldt vann, har vært kjappere enn folk andre steder i landet til å hive seg uti.

– Blant mine venner på Facebook, fra mange steder, er det flest nordlendinger som har tatt utfordringen. Man har kanskje et rykte som tøffing å ta vare på, ler Borch.