Så nær var Sogndal utligning på Otoo-brassespark

Rosenborg ledet 2-1 da målscorer Mahatma Otoo traff tverrliggeren.

Sogndal-Rosenborg 1-2

Se høydepunkter øverst i saken.

Alexander Søderlund ble matchvinner da Rosenborg snudde kampen borte mot Sogndal.

26-åringen holder Nicki Bille Nielsen ute av laget, og viste hvorfor da han stanget inn 2-1-målet.

Vertene hadde gjestene på gyngende grunn den første halvtimen, men etter det var det RBK som dominerte og etterhvert kontrollerte kampen.

– Det er positivt at vi etter en svak start gradvis tar over kampen, sa Rosenborg-trener Per Joar Hansen til TV 2.

– Jeg syns vi er gode den siste halvdelen av førsteomgangen. Da ser vi ut som jeg ønsker at vi skal gjøre. Høyt balltempo, får til trekantene og vi er farlige på dødball.

Det er en analyse Sogndal-sjef Jonas Olsson sier seg enig i.

– Jeg synes de første 25 minuttene var bra. Vi fikk kampen dit vi vil. Så lot vi de ta initiativet. Vi begynnte å gjøre ting vi ikke er bra på, og da mistet vi ballen for lett , sa Olsson til TV 2 etter kampen.

2-1: Her scorer Alexander Søderlund seiersmålet for Rosenborg mot Sogndal. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
2-1: Her scorer Alexander Søderlund seiersmålet for Rosenborg mot Sogndal. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

– Det er litt kjedelig med tap, men totalt sett så er jeg fornøyd med prestasjonen. Vi møter et veldig bra lag som er mer erfarne enn oss. Det viser seg utover i kampen, men vi hadde fortjent et poeng synes jeg.

Sogndal kunne likevel fått med seg poeng etter flere gode muligheter.

Den største av de alle stod målscorer Mahatma Otoo for da han brassesparket ballen i krysstanga.

– Av og til trenger du litt flaks, men det hadde jeg ikke der. På en annen og bedre dag ville det vært en fantastisk scoring, sa Otoo til TV 2 etter kampen.

Seieren betyr at Rosenborg fremdeles er ubeseiret i Tippeligaen 2014 og at de ligger på fjerdeplass etter seks spilte kamper, tre poeng bak Molde.

Sogndal åpnet best og scoret

Sogndal nærmest sjokkåpnet mot Rosenborg, og etter sju minutter hadde vertene hatt tre store målsjanser og ledet 1-0.

Den første var da Rune Bolseth bare var noen centimetere fra å pirke ett innlegg mot mål. Den andre var det Ulrik Flo som hadde fra skrå vinkel, men skuddet gikk via et Rosenborg-bein og i nettveggen.

Alle gode ting var tre for Sogndal.

UMARKERT: Mahatma Otoo setter inn 1-0 til Sogndal mot Rosenborg. FOTO: TV 2.
UMARKERT: Mahatma Otoo setter inn 1-0 til Sogndal mot Rosenborg. FOTO: TV 2.

På hjørnesparket fikk Mahatma Otoo stå fullstendig umarkert. Otoo er ikke den største mannen på banen, men helt upresset kunne han enkelt flikke inn 1-0 til hjemmelaget.

– Dersom du ser på de beste spissene så handler det ikke om hvordan de treffer ballen, men hvordan han tenker og å posisjonere seg riktig, kommenterer målscoreren.

Utlignet på langt innkast

Gjestene klarte etterhvert å bremse det store trykket fra hjemmelaget, men uten at de selv klarte å skape noe særlig offensivt.

Ikke før de fikk innkast høyt oppe på Sogndals banehalvdel. Ballen ble kastet langt inn og endte opp hos Tore Reginiussen.

JUBEL: Rosenborg-spillerne jublet for Rosenborgs utligningsmål. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix
JUBEL: Rosenborg-spillerne jublet for Rosenborgs utligningsmål. Foto: Alf Vidar Snæland / NTB scanpix

Midststopperen fikk på akrobatisk vis vridd kroppen til å skyte ballen mot mål på volley. En Erik Dahlin med solen i øynene klarte ikke å nå ned til stolpen i tide.

– Ballen spratt ganske fint, så jeg prøvde bare å klemme til. Det var deilig å se den gå inn i hjørnet, sa Tore Reginiussen til TV 2 etter kampen.

Sjansebonanza

I minuttene som fulgte skapte RBK flere store sjanser. 

Den største kom bare minuttet etter scoringen var Alexander Søderlund alene med Dahlin etter å ha blitt spilt gjennom av Mike Jensen. Da stod Erik Dahlin i veien.

Dødballer var livsfarlig for begge lag, og etter 36 minutter burde Tore Reginiussen blitt tomålsscorer. Et strålende frispark fra Morten Gamst Pedersen fant midtstopperen alene i Sogndal-feltet, men han klarte ikke å få hodet helt på ballen, og den gikk utenfor.

– Det er en større prestasjon å bomme der enn å score. Hadde vi ikke vunnet kunne det gått utover nattesøvnen min, sier Reginiussen.

Rosenborg presset på mot slutten av omgangen og fem minutter før pause burde Morten Gamst Pedersen ha gitt gjestene ledelsen.

Et godt forarbeid av Riku Riski og et godt innlegg fant nesten pannebrasken til Gamsten alene foran mål, men han bommet regelrett på ballen.

Tok ledelsen

Rosenborg-dominansen fortsatte i starten av andre omgang, og etter bare sju minutter av den var de for anledningen rødkledde i føringen.

Et innlegg fra Mikael Dorsin fant Alexander Søderlund på bakerste stolpe som stanget ballen inn.

Bare minutter senere kunne imidlertid Sogndal ha utlignet. Mahatma Otoo fikk ballen feilvendt i Rosenborg-feltet etter et langt innkast. Han virket inspirert av Vikings Sverrison fra kampen tidligere og bestemte seg for å prøve et brassespark.

Dessverre for Otoo og Sogndal gikk ballen i tverrliggeren.

Sogndal med sluttspurt

Gjestene var stadig mer dominerende i banespillet utover i andreomgang og kontrollerte kampen.

To minutter før ordinær tid fikk Sogndal frispark utenfor 16-meteren etter at Tommy Brochmann gikk utrolig lett overende. Ørjan Hopens harde frispark ble reddet av Alexander Lund Hansen.

Rett etterpå fikk Hopen en ny skuddmulighet, denne gangen i åpent spill, fra 20 meter - men også denne gangen var Lund Hansen kompetent.

– Det ble litt mer spennende enn vi likte på slutten, og det blir det alltid når vi ikke får det tredje målet. På bakgrunn av sjansene våre burde det blitt et par mål til, men alt i alt er jeg fornøyd med tre poeng, sa Per Joar Hansen.