Flere hundre lagde 17. mai-fest for kreftsyke Theodor: 

Theodors mamma: – Vi er i en drømmeboble

Kreftsyke Theodor fikk en drømmedag før han igjen må inn til kreftbehandling. Mamma Tonje og pappa Tor Atle roser alle som har engasjert seg for sønnen.

Denne artikkelen er over ett år gammel, og kan inneholde utdatert informasjon.

Historien om syvåringen Theodor Åslie fra Fredrikstad har rørt et helt land.

Da mamma Tonje fortalte at han ikke kunne feire 17. mai fordi han må inn til høydosebehandling for kreften, var Theodors første respons at han syns det var dumt at han ikke fikk samle russekort.

Mamma tok tak og opprettet en gruppe på Facebook der hun oppfordret russ til å sende kort til Theodor.  Så tok alt av.

– Ekstremt takknemlige

Engasjementet for gutten som har fått kallenavnet Tøffe Theodor, toppet seg i går. Etter en massiv mobilisering på Facebook, lagde flere hundre mennesker 17. mai på forskudd.

Med norske flagg, russ, korpsmusikk, pølser og 17. mai-tale av selve Fredrikstad-ordføreren, ble det en kjempefest i Gressvik.

– Vi sliter med å samle inntrykkene enda, og føler vi er inne i en drømmeboble, sier Theodors mamma, Tonje Heiberg-Storvik Åslie til TV 2 dagen derpå.

– Jeg skulle gjerne takket hver og en med en klem og noen ord, men ingen nevnt - ingen glemt, heter det jo. Alle dere der ute i nasjonen får plass i våre hjerter og tanker, sier Tor Atle Åslie til TV 2.

Han forteller at Theodor snart har fått 10.000 russekort fra hele landet.

Lokalt næringsliv, naboer, venner og noen fremmede stilte opp og gjorde den kalde maikvelden til en uforglemmelig opplevelse.

TAKKNEMLIG: Theodors mor Tonje Heiberg-Storvik Åslie er glad for støtten familien har fått. Foto: ROAR DALMO MOLTUBAK/TV 2.
TAKKNEMLIG: Theodors mor Tonje Heiberg-Storvik Åslie er glad for støtten familien har fått. Foto: ROAR DALMO MOLTUBAK/TV 2.

– Vi er ekstremt takknemlige, ydmyke og veldig rørt over all støtten vi har mottatt og gleden vi har fått oppleve, sier Theodors mor.

Theodor: – Mange snille folk!

Theodor selv storkoste seg også på festen - og ønsker å takke alle som bidro til at han likevel fikk feire 17. mai i år.

– Gøy at vennene og andre kom for å møte meg. Det var mange snille folk der, sier Theodor til TV 2 torsdag.

Mamma Tonje ønsker å trekke frem kvinnene som tok initiativ til den store festen på Gressvik. Line Renee Eriksen, Gro Kristin Solum og Merete Søraa Bøhn var tre av de som på Facebook mobiliserte til Theodors egen 17. mai-fest.

– At det finnes noen flotte damer som ønsket å stelle i stand dette for vår gutt og at så mange stilte opp for vår del, viser hvor godt samhold vi har og hvor mye nestekjærlighet som finnes, sier Tonje Heiberg-Storvik Åslie.

Går tøff periode i møte

For halvannet år siden fikk sjuåringen den sjeldne kreftdiagnosen nevro blastom. Etter en tøff behandlingsrunde ble han erklært kreftfri, men i fjor høst kom tilbakefallet. I mai legges Theodor inn på Rikshospitalet for høydosebehandling med stamcellestøtte.

– Nå skal vi i gang med en periode tøffere enn de andre behandlingene Theodor har vært gjennom, men heldigvis er Theodor en skikkelig tøffing som greier å holde seg positiv. Det som skjer, det skjer og så er det opp til oss å gjøre det aller beste ut av det, skriver mamma Tonje i en takkehilsen på Facebook torsdag.