Kjartansson senket Godset - innrømmet etter hvert at han falt for lett

Vidar Örn Kjartansson er ensom toppscorer i Tippeligaen etter at Vålerenga knuste Strømsgodset på Ullevaal.

Vålerenga-Strømsgodset 3-0

Se video med referat i vinduet øverst!

Ullevaal/Bergen (TV 2):

15 år gamle Martin Ødegaard fikk torsdag tillit fra start i Tippeligaen for første gang da regjerende seriemester Strømsgodset tok fatt på den tøffe oppgaven som det er å møte Vålerenga på bortebane.

Det var dog et annet stjerneskudd som skulle stjele overskriftene, i form av vertenes Vidar Örn Kjartansson.

Islendingen scoret sitt femte og sjette mål for sesongen, det siste via et straffespark som var av det billige slaget da han gikk i bakken i duell med Adam Larsen Kwarasey.

Kjartansson: – Det var straffe
Kjartansson er klar på at det var riktig av dommer Tommy Skjerven å tildele ham straffe i duellen med Godset-keeperen.

VIDEO: Her får Kjartansson se straffen på nytt

– Det var straffe. Jeg sparker ballen forbi keeperen og kjenner at han tar foten min når jeg løper etter den. Og dommeren var helt sikker da han blåste, sa han til TV 2 etter kampslutt.

Godset-kapteien bare rister på hodet av islendingen. 

– Jeg håper han kan spole tilbake på GET-boksen og se selv. Det er synd at en slik situasjon er med på å punktere kampen, saLarsen Kwarasey til TV 2. 

Burvokteren får støtte av Vålerengas trener Kjetil Rekdal. 

– Nei, det var ikke straffe. Men når det er sagt så synes jeg ikke Vidar filmer. Han gjør det en spiss skal gjøre i den situasjonen, og det er kontakt, men det er Vidar som løper inn i keeperen. Til hans forsvar er han to straffer i manko i løpet av sesongen. Så dette jevner seg ut, sa Rekdal.

Da Kjartansson fikk se episoden igjen senere på kvelden var han noe mer moderat i sin beskrivelse.

– Kanskje jeg falt for enkelt der. Jeg kan innrømme det. Men både dommeren og jeg trodde det var straffe. Du ser det der hele tiden. Når keeperen og angriperen kræsjer snakker alltid folk om det. Men det var for enkelt. Jeg falt for enkelt, det er sikkert, sa han da til TV 2.

DOBBELT SÅ GAMMEL: Christian Grindheim er kun 30 år, men allikevel dobbelt så gammel som torsdagens motstander på den sentrale midtbanen på Ullevaal. Martin Ødegaard startet sin første Tippeliga-kamp noensinne. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
DOBBELT SÅ GAMMEL: Christian Grindheim er kun 30 år, men allikevel dobbelt så gammel som torsdagens motstander på den sentrale midtbanen på Ullevaal. Martin Ødegaard startet sin første Tippeliga-kamp noensinne. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix

På slutten av kampen scoret også Rasmus Lindkvist, noe som betød at VIF - som tidligere denne uken tapte 0-3 for Sarpsborg - slo de regjerende seriemesterne hele 3-0 på Ullevaal.

– De varierer sånn i prestasjonene. Det er selvsagt viktig å vinne hjemme, men de må ta lærdom av dette. Det er så store variasjoner både i kamper og mellom kamper, sa Freddy Dos Santos om Vålerenga i TV 2s studio etter kampslutt.

Zahid med første mulighet
I sin første Tippeliga-kamp noensinne mot Aalesund tidligere i måneden markerte 15-åringe Ødegaard seg med målgivende pasning, og da han ble gitt tillit fra start for første gang torsdag var han også frisk for gjestene fra Drammen.

I åpningsminuttene var det dog en annen unggutt som var ivrigst på nasjonalarenaen. VIFs 19 år gamle Ghayas Zahid fikk fram det beste i Godset-keeper Adam Larsen Kwarasey da han forsøkte seg fra distanse. Målvakten slo ballen til hjørnespark med en god redning nede i det venstre hjørnet.

På motsatt side var det en veteran som først fikk fart på keeperhanskene til Michael Langer. Øyvind Storflor forsøkte seg med et frispark, men VIFs sisteskanse avverget med en god redning.

Storflor forsøkte seg igjen etter en snau halvtime, men nok en gang slo Langer til hjørnespark. Den dødballen førte også til en stor sjanse, denne gang for Thomas Sørum, men heller ikke spissen klarte å sette ballen i nettet.

Super-Örn slo til igjen
Like før pause var det allikevel vertene som skulle ta ledelsen. Et langt frispark fant veien til Vidar Örn Kjartansson, som dempet ballen på brystet og dunket ballen i nettet med en strålende avslutning. Det var islendingens femte scoring for sesongen.

I åpningskvarteret etter hvilen var det utrolig at ikke Vålerenga scoret på ny. Først leverte Rasmus Lindkvist en variant som strøk stolpen, før 1-0-scorer Kjartansson kom alene med keeper.

AVGJORDE KAMPEN: Her får Vålerenga straffespark. Foto: Scanpix/TV 2 (montasje)
AVGJORDE KAMPEN: Her får Vålerenga straffespark. Foto: Scanpix/TV 2 (montasje)

Utrolig nok strøk også islendingens forsøk stolperoten, og en fortvilet Kjetil Rekdal kunne bli observert nærmest «planken» på sidelinjen på Ullevaal.

Straffe for Vålerenga - feil ifølge TV 2s studio
På motsatt side reddet Michael Langer et langskudd fra Muhamed Keita etter snaue timen, før det deretter ble straffespark i Vålerengas favør.

Adam Larsen Kwarasey kom klønete inn i en situasjon med Kjartansson, som endte med at islendingen gikk i bakken.

– Det er nok feildømt. Det skjer ingenting. Han bare kaster seg rundt ham, sa Davy Wathne i TV 2s FotballXtra-studio.

VIDEO: Se ALLE scoringene fra den sjette Tippeliga-runden

– Det er en situasjon der spilleren klarer å gjøre det maksimalt ut av keeperen kommer ut. Han bare lar seg dette, sa Mini.

– Det er jeg enig i, men det er fryktelig klønete av Adam Larsen Kwarasey, sa Freddy Dos Santos.

– Det er ikke straffe. Vi ser at han prøver å trekke seg, og Kjartansson får maksimalt ut av det, sa Haugesund-trener Jostein Grindhaug som også var på besøk i studio.

Iskald Kjartansson doblet ledelsen - Lindkvist la på
Fra elleve meter var uansett Kjartansson iskald, og satte inn sin sjette scoring for sesongen.

Kun drøye fem minutter senere kom Vålerengas tredje scoring for kvelden. Denne gangen spilte Kjartansson tilretteleggerrollen da han serverte innbytter Morten Berre på høyrekanten.

Han la inn foran mål, der Rasmus Lindkvist bredsidet ballen i det tomme nettet til 3-0 for vertene.

Det ble også kampens siste scoring, og selv om Godset-talentet Ødegaard nok en gang viste prov på sin gode teknikk og enorme talent vant dermed Kjetil Rekdals lag med tre mål og er kun tre poeng bak Godset i toppstriden i Tippeligaen.