Skulle hatt straffe - fikk frispark - scoret på frisparket

Fredrik Gulbrandsen med spesiell variant da Molde tok steget til tabelltopp.

Molde-Start 2-0

Se video med referat i vinduet øverst!

Molde er ny serieleder i Tippeligaen etter kampene 1. mai. Tor Ole Skulleruds lag tok seg greit av Start, og kampens første scoring var av det dramatiske slaget.

For selv om dommer Svein Oddvar Moen og hans team vurderte en straffesituasjon i vertenes disfavør lot de blå seg ikke stoppe av at de i stedet fikk frispark like utenfor 16-meteren.

Mohamed Elyounoussis legg var perfekt, og Fredrik Gulbrandsen sikret vertene pauseledelse. Etter hvilen ble den doblet via et Start-selvmål, noe Mons Ivar Mjeldes gutter aldri kom tilbake fra.

– Vi spiller god fotball, vi er trygge på det vi driver med og det fungerer veldig bra. Vi får bare håpe at det fortsetter, sa kampens første målscorer Gulbrandsen til TV 2 etter kampslutt.

Singh-langskudd beholdningen før dødballdramatikken
Gulbrandsen fikk en tidlig sjanse til å sette inn ledelse, men etter hvert som 1. omgang forløp så det ut til at Harmeet Singhs langskuddforsøk skulle bli det nærmeste Molde kom.

Like før halvtid skulle hjemmefansen allikevel få lov til å juble. I en spesiell situasjon ble vertene tildelt frispark like utenfor 16-meteren, til tross for at TV-reprisene viste at fellingen av Fredrik Gulbrandsen forekom inne i straffefeltet.

Dermed skulle Molde egentlig hatt straffespark, men de blå ville vise at de ikke trengte den enkleste formen for dødball for å sette ballen i nettet.

Mohamed Elyounoussi serverte et knallhardt legg, og inne i boksen var Gulbrandsen tilbake etter fellingen og satte inn 1-0 foran beina på passive Start-forsvarere.

TRENGTE IKKE STRAFFESPARK: Fredrik Gulbrandsen gikk i bakken, og selv om det ikke ble straffe så ble det mål. Foto: Grab fra CMores sending.
TRENGTE IKKE STRAFFESPARK: Fredrik Gulbrandsen gikk i bakken, og selv om det ikke ble straffe så ble det mål. Foto: Grab fra CMores sending.

Start-selvmål doblet ledelsen
Ti minutter etter pause var det duket for 2-0, da Elyounoussi viste fram frisparkfoten igjen. Denne gangen var det Daniel Chima Chukwu som var siste Molde-spiller på ballen etter et strålende legg, men nigerianeren får nok dog ikke kredidert noe scoring.

Ballen gikk nemlig via spissens brystkasse, traff deretter Bismarck Acosta og gikk så i nettet.

– Det er et soleklart selvmål, konkluderte Mini i TV 2s FotballXtra-studio.

Flere scoringer trengte ikke Molde for å vinne kampen og klatre til tabelltopp, og dermed endte det 2-0 på Aker Stadion.