Tror på flere Zucca-lekkerbiskener

TV 2-ekspert Bjørn Erevik tror Mats Zuccarello Aasen kan sende Sidney Crosby og Jevgenij Malkin ut av sluttspillet. 

Mats Zuccarello Aasen har fått mye oppmerksomhet for den frekke backhand-assisten i nattens kamp mot Philadelphia Flyers. Det var i midtperioden Zucca fant Daniel Carcillo med en pasning som fikk kommentatorene til å sammenligne nordmannen med Wayne Gretzky.

Se assisten i videovinduet øverst (video med tillatelse fra Viasat)!

TV 2-ekspert Bjørn Erevik satt klistret foran skjermen og fulgte nattens oppgjør.  

– Det var en fantastisk pasning. Han gjør det lille ekstra. Jeg synes Zucca var god i går. Femmeren han spiller i er kanskje den beste, med Pouliot, Brassard og Mats, sier Erevik.

– Er du overrasket over at Zucca varter opp med den assisten?

– Nei, han har den kapasiteten. Det dreier seg bare om selvtillit. Jeg har diskutert dette hundre ganger, men se bare på hvor stor forskjell det er på Zucca nå med enveiskontrakt og før han dro til Russland. Da spilte han med høye skuldre og turde ikke slippe seg løs. Da han kom tilbake i fjor med enveiskontrakt var han en helt annen spillertype. Han har selvtillit i spillet sitt og vant poengligaen i Rangers i år. Det er ikke uten grunn, sier Erevik.

Nå venter Pittsburgh Penguins i 2. runde. Penguins slo Columbus Blue Jackets med 4-2 i kamper.

– Pittsburgh blir en annen type kamp. De spiller en type hockey som er mer teknisk enn det Philadelphia gjør. Det skulle ikke forundre meg om vi ser flere lekkerbiskener og godbiter fra Mats i den serien, sier Erevik, som tror Rangers får det mye tøffere mot Penguins enn mot Flyers.

– De har imponert voldsomt i grunnserien til tross for at de har vært plaget med skader på de beste spillerne, blant andre Malkin, Kunitz og Letang. Likevel konkurrerte Pittsburgh om å vinne Eastern Conference. Det var utrolig imponerende, sier han.

Malkin scoret tre mål i den sjette og siste kampen mot Columbus. Russeren satte da en stopper for sin lange måltørke i sluttspillsammenheng. Men det er flere enn Malkin som er ivrige poengplukkere i Pittsburgh-troppen. Matt Niskanen og ikke minst Sidney Crosby er spillere Rangers må holde øye med. 

– Det som er usikkerhetsmomentet i Pittsburgh er målvakten Fleury. Han har vært ustabil i serien mot Columbus. Der ligger nok sjansene for Rangers. Det er fullt mulig for Rangers å ta seg videre med topp målvaktsspill fra Lundqvist, men de må heve seg i power play. Der har Rangers vært helt begredelig, sier Erevik.

– I tillegg må de unngå å gi Crosby og Malkin overtallssituasjoner hjemover. Da kan de ikke miste pucken på feil sted. Holder de seg unna utvisninger og utnytter motstandernes utvisninger bedre, kan det gå, sier Erevik.